2023-02-12 16:27:39
Φωτογραφία για Ουκρανία: Οι Ρώσοι έθεσαν εκτός λειτουργίας μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου
Η Ρωσία έθεσε εκτός λειτουργίας μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ουκρανία προκειμένου να μπλοκάρει την αποστολή όπλων από την Δύση.

Μετά τις προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει η Ρωσία για την αποστολή όπλων της Δύσης στην Ουκρανία, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως έθεσε εκτός λειτουργίας τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου της Ουκρανίας τα οποία επιτρέπουν να μεταφέρονται δυτικά όπλα, πυρομαχικά, εφόδια και εφεδρείες.

Δεν διευκρίνισε σε ποια τμήματα του δικτύου αναφερόταν, ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Η ανακοίνωση ακολούθησε τις μαζικές πυραυλικές επιθέσεις της προηγουμένης εναντίον ουκρανικών υποδομών καίριας σημασίας.

«Όλοι οι στόχοι επλήγησαν»

Σύμφωνα με τη Μόσχα, επλήγησαν όλοι οι στόχοι που είχαν οριστεί. Το Κρεμλίνο διεμήνυε πρόσφατα πως θα καταστρέψει «όλα» τα όπλα που προμηθεύουν στην Ουκρανία κράτη μέλη του NATO.


«Όλοι οι στόχοι επλήγησαν», είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ενεργειακές υποδομές που εφοδιάζουν την ουκρανική στρατιωτική βιομηχανία και το σύστημα μεταφορών της Ουκρανίας καταστράφηκαν.

Τα πλήγματα στις υποδομές προκαλούν διακοπές της ηλεκτροδότησης

Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν προχθές πως υπήρξαν διακοπές τις ηλεκτροδότησης σε αρκετές τοποθεσίες, έπειτα από μαζικά πλήγματα με πυραύλους και UAVs. Ωστόσο, η ουκρανική πλευρά διαβεβαίωσε πως οι δυνάμεις του κατέρριψαν τη μεγάλη πλειονότητα των πυραύλων και των τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Ρωσίας.

Οι πληροφορίες που δίνουν τα μέρη για τις εξελίξεις στον πόλεμο είναι πολύ συχνά αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας πλήττουν ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία με πυραύλους που εκτοξεύουν αεροσκάφη και πλοία από τα μέσα Οκτωβρίου. Τα πλήγματα στις υποδομές προκαλούν διακοπές της ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα, πλήττοντας εκατομμύρια Ουκρανούς εν μέσω του χειμώνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ,in.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ