2023-02-14 15:36:06
Φωτογραφία για Μοντέρνα ντουλάπια κουζίνας minimal  σχεδιασμού
Tα ντουλάπια είναι το πιο καθοριστικό στοιχείο στην γενική αισθητική και ύφος μιας κουζίνας και οι σύγχρονες τάσεις διαμόρφωσης και διακόσμησης εσωτερικών χώρων όλο και περισσότερο τείνουν σε ντουλάπια κουζίνας minimal σχεδιασμού.

Λόγω της μεγάλης επιφάνειας που καταλαμβάνουν τα ντουλάπια καθορίζουν το στυλ του χώρου και καθορίζουν αν πχ θα πρόκειται για μια κουζίνα παραδοσιακή-χωριάτικη, σύγχρονης ρουστίκ αισθητικής ή απόλυτα μοντέρνου στυλ.

Η πιο δημοφιλής τάση  για μοντέρνες κουζίνες είναι τα minimal πορτάκια στα ντουλάπια της κουζίνας, με εντελώς επίπεδη επιφάνεια χωρίς κανένα σχέδιο και πρόσθετο διακοσμητικό στοιχείο και όψη απλού πάνελ από ξύλο, μελαμίνη άλλου είδους υλικά. 

Ακόμη και τα πόμολα στο minimal αυτό στυλ συνήθως παραλείπονται ή επιλεκτικά σε κάποια μόνο από τα ντουλάπια χρησιμοποιούνται πόμολα πολύ απλού σχεδιασμού. 

Κουζίνες αυτού του ύφους μπορούν να δημιουργηθούν τόσο σε αποχρώσεις του ξύλου όσο και σε κάθε άλλη απόχρωση, όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε τύπου πορτάκια ντουλαπιών. 


Η εντελώς επίπεδη επιφάνεια στις πόρτες των ντουλαπιών όπως και ότι δεν υπάρχουν πόμολα είναι τα στοιχεία που οπτικά δεν δημιουργούν έντονα την αίσθηση της κουζίνας για αυτό και το συγκεκριμένο ύφος είναι πολύ δημοφιλές σε ενιαίους χώρους σαλόνι - κουζίνα.  

Όσο πιο σκούρα η απόχρωση των ντουλαπιών τόσο λιγότερο διακρίνονται ακόμη και τα σημεία που διαχωρίζουν τα ντουλάπια μεταξύ τους, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για τοίχο και όχι για ντουλάπια. 

Οι συνδυασμοί αποχρώσεων και η χρήση στοιχείων ανάλογης αισθητικής στον χώρο της κουζίνας πχ νησίδες, ειδικές επενδύσεις και επιχρίσματα αντί για πλακάκια κλπ δημιουργούν συνολικά πολύ ιδιαίτερες μοντέρνες κουζίνες. 

Ένα επίσης συχνό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου στυλ είναι ότι αξιοποιεί στο μέγιστο τον χώρο κάτω από τον πάγκο και γενικά τα χαμηλά σημεία, έτσι που στο επάνω μέρος να τοποθετείται όσο μικρότερος αριθμός ντουλαπιών, στοιχείο που επίσης λειτουργεί πολύ όμορφα αισθητικά σε ενιαίους χώρους σαλόνι-κουζίνα. 

Ασφαλώς ακόμη και κουζίνες εντελώς διαφορετικού ύφους μπορούν να μετατραπούν στο συγκεκριμένο στυλ με την αλλαγή στα πορτάκια των ντουλαπιών, εφ όσον βεβαίως δεν περιλαμβάνουν άλλα στοιχεία που καθορίζουν το ύφος τους πχ μεγάλες επιφάνειες με πλακάκια σε τοίχους-δάπεδα, έντονα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία κλπ 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
digsdigs.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ