2023-02-20 16:23:03
Φωτογραφία για Οι εικόνες από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης μας θυμίζουν άλλες εποχές...
Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα είναι από την σημερινή μας επίσκεψη  στον Παλιό σιδηροδρομικό σταθμό για τις ανάγκες ρεπορτάζ. Οι εικόνες μας έφεραν στη μνήμη μια άλλη εποχή του σταθμού.

Βεβαία δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση τότε που ο γράφων εργάζονταν σε αυτόν το σταθμό και που οι γραμμές δεν επαρκούσαν για την κάλυψη των τότε μεταφορικών αναγκών.

Αναφερόμαστε την περίοδο 1982 –‘’86 που όλο το προσωπικό του σταθμού εργάζονταν νυχθημερόν προκειμένου να διεκπεραιώσουν τα εκατοντάδες βαγόνια με φόρτια και το άγχος που τους διακατείχε να παραδώσουν τα εμπορεύματα στους πελάτες ήταν μεγάλο. Οι παλαιότεροι βεβαία θα θυμούνται και την μεταφορά ζώντων ζώων που προέρχονταν από την Ευρώπη με προορισμό την Μέση Ανατολή, των οποίων ο σταβλισμός γίνονταν εντός του λιμανιού. 

Η τα εκατοντάδες βαγόνια με κάρβουνο που προέρχονταν από την Ρωσία στο λιμάνι και από εκεί αφού ζυγίζονταν τα βαγόνια προωθούντο για τα εργοστάσια της ΔΕΗ στην Δυτική Μακεδονία. Να θυμηθούμε ακόμα τα βαγόνια με τα πορτοκάλια και που όταν οι μηχανοδηγοί έκαναν απεργία έτρεχε πορτοκαλάδα στις γραμμές Τι να πρωτοθυμηθώ που λέει και λαϊκό άσμα Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ