2023-02-22 19:00:03
Φωτογραφία για «Γνήσιοι ποιμένες και οικονόμοι των Μυστηρίων του Θεού»  Ιερατική Σύναξη με ομιλητή τον Μητροπολίτη Αργολίδος



Με ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για τον μήνα Φεβρουάριο......

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος για την αποδοχή της προσκλήσεως και αναφέρθηκε στην παλαιά γνωριμία τους, στο γενικότερο έργο του Μητροπολίτου Αργολίδος και ιδιαίτερα στο συγγραφικό του έργο που οικοδομεί και διδάσκει τους ανθρώπους.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος ανέπτυξε το θέμα: «Γνήσιοι ποιμένες και οικονόμοι των Μυστηρίων του Θεού». Αναφέρθηκε στην αναστάσιμη συνάντηση των μαθητών στη Γαλιλαία, όπου ο Χριστός τους υπενθύμισε τον ζήλο που είχαν κατά την πρώτη κλήση τους και μίλησε για την ανάγκη να παραμένει ζέουσα η φλόγα και ο πρώτος ζήλος του ιερέα σε ολόκληρη τη ζωή του.

Χρησιμοποιώντας ένα ζωντανό παράδειγμα και πρότυπο ιερατικής ζωής και διακονίας, τον Γέροντα Αθανάσιο Χαμακιώτη, με τον οποίο ο ίδιος συνδεόταν πνευματικά και έζησε δίπλα του, περιέγραψε την οσιακή ζωή και διακονία του μέσα στην Εκκλησία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αμαρουσίου. Μίλησε για τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα, για την ευλάβεια και την κατάνυξη που ένιωθε κατά την τέλεση των ιερών ακολουθιών και ιδιαίτερα κατά την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας. Περιέγραψε τις αρετές του, την μοναδική ταπείνωση που επεδείκνυε σε όλη του τη ζωή, την διάκριση και την ευγένεια με την οποία αντιμετώπιζε όσους τον πλησίαζαν, υπογραμμίζοντας ότι η ευγένεια είναι τελικά μια μεγάλη αρετή που πολύ βοηθά τον κληρικό στην επικοινωνία του με τους ανθρώπους. Παρουσίασε την ποιμαντική που εφάρμοζε ο π. Αθανάσιος, τον τρόπο που δίδασκε και καλλιεργούσε πνευματικά τους χριστιανούς, την υπακοή και τον σεβασμό του στην εκκλησιαστική ιεραρχία και τάξη, αλλά και την φιλανθρωπία και την ελεημοσύνη που ασκούσε στον έπακρο βαθμό, τονίζοντας ότι ο Γέρων Αθανάσιος οικοδομούσε, καλλιεργούσε και βοηθούσε τους ανθρώπους να ανεβαίνουν πνευματικά.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκληρώνοντας την πνευματική και συγκινητική ομιλία του, επεσήμανε ότι «προτίμησα να σας καταθέσω μαρτυρίες και εμπειρίες ενός συγχρόνου Αγίου για να γίνουν ένας καθρέπτης της δική μας διακονίας μέσα στην Εκκλησία. Να γίνει το παράδειγμά του αφορμή του δικού μας πνευματικού αγώνα και της διακονίας μας».

Ακολούθησε ευρύτατος διάλογος μεταξύ των κληρικών, που επεκτάθηκε σε διάφορα ζητήματα, στα οποία ο Μητροπολίτης Αργολίδος έδωσε τις ανάλογες απαντήσεις.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε και πάλι τον Μητροπολίτη Αργολίδος για την παρουσία του και έκλεισε την Ιερατική Σύναξη με οδηγίες για διοικητικά και πρακτικά θέματα της τοπικής μας Εκκλησίας. Επίσης ενημέρωσε τους ιερείς για τις ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, το λατρευτικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο ίδιος και τις Συνάξεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο         https://photos.app.goo.gl/Na6sqBSLf6Cdc7PWA

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ