2023-02-22 18:00:27
Φωτογραφία για Τεχνικό Πρόγραμμα - Προϋπολογισμός 2023  ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ !  Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Συζητιούνται, απόψε, στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Προϋπολογισμός και το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2023. Όλα δείχνου ότι θα υπερψηφισθούν, αφού ο συσχετισμός Δυνάμεων στο ΔΣ διασφαλίζει κάτι τέτοιο ενώ η αντιπολίτευση δεν φαίνεται διατεθειμένη να ακολουθήσει την τακτική, που ακολούθησε στον Προϋπολογισμό του 2022.. Και γιατί να το πράξει όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή δεν φαίνεται διατεθειμένη να ακολουθήσει την πρακτική της συναίνεσης, γιατί η έπαρση , η αλαζονεία και η περιφρόνηση του λαού του Ξηρομέρου, άλλα της υπαγορεύουν.

Ως προς την ουσία του θέματος , πρόκειται για Προϋπολογισμό και Τεχνικό Πρόγραμμα copy paste των προηγούμενων ετών με κύριο γνώρισμα την διάθεση των κονδυλίων του Δήμου, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, στις δύο Κοινότητες Αστακού και Μύτικα.

Για τις άλλες 17 Κοινότητες, που αριθμούν περί τις 7.000 κατοίκους σε σύνολο 10.200 κατοίκων του Δήμου , προορίζονται ψίχουλα. Δεκαεπτά Κοινότητες έχουν καταντήσει οι ’’ φτωχοί συγγενείς’’ του Δήμου ως προς την απολαβή κονδυλίων, αλλά οι κάτοικοί τους είναι απολύτως ισότιμοι με τους κατοίκους των δύο προνομιούχων Κοινοτήτων Αστακού και Μύτικα, ως προς την καταβολή τελών και εισφορών.


Ψάχνω απεγνωσμένα να βρω το χωριό μου, τη Μαχαιρά, στα έργα, που έχουν προγραμματισθεί, αλλά εις μάτην.

Ο ίδιος δυσκολεύομαι να φθάσω στο σπίτι μου, όπως και πολλοί άλλοι συγχωριανοί μου, ή κάτοικοι άλλων χωριών γιατί η πρόσβαση είναι πολύ δύσκολη ακόμα και για μικρού κυβισμού ΙΧ.

Και αλλοίμονό μου αν τυχόν χρειασθεί να με παραλάβει ασθενοφόρο, ή αλλοίμονο αν ξεσπάσει πυρκαγιά στην ευρύτερη γειτονιά μου. Θα καούμε ζωντανοί, γιατί δεν είναι εφικτή η πρόσβαση, ούτε καν του μικρού οχήματος της Πυροσβεστικής, ούτε, Δυστυχώς, ασθενοφόρου.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Κοινότητας έχει τη δυνατότητα να φθάνει με μεγάλη άνεση στις γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του αφού η άσφαλτος φθάνει λίγα μέτρα από αυτές.

Πώς να δηλώσω ευχαριστημένος και πώς να αποδεχθώ τέτοιες καταστάσεις, όταν η ζωή των ζώων έχει μεγαλύτερη αξία από αυτήν του ανθρώπου;

Τα γνωρίζετε αυτά κύριε Δήμαρχε ;

Σε έχουν, ποτέ απασχολήσει κύριε Τσίντζο , αγαπητέ γείτονα Γρηγόρη; Αν κάτι από αυτά δεν αληθεύει καλείστε άμεσα να με διαψεύσετε. Αλλά επώνυμα…. Και εγώ από την πλευρά μου, θα πράξω αυτό που μου επιβάλλει η συνείδησή μου και ο σεβασμός στους συγχωριανούς μου.

Η Δικαιοσύνη έχει το λόγο…..

Απ ότι μαθαίνω, από αξιόπιστες πηγές, η Δικαιοσύνη προχωρά με ταχείς ρυθμούς την προανάκριση για την περίφημη πια υπόθεση της καταγγελίας Στάικου για τον αγωγό ύδρευσης Αστακού και τις ατασθαλίες , που έχουν γίνει, όπως ισχυρίζεται ο αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που έχει, ήδη, καταθέσει μήνυση για το φλέγον αυτό ζήτημα.

Η προανάκριση είναι μυστική και όσο διαρκεί απαγορεύεται η οποιαδήποτε δημοσιοποίηση σχετικής πληροφορίας.

Η μήνυση έχει υποβληθεί, προφανώς, κατά παντός υπευθύνου όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Σε παρόμοιες προπτώσεις, όπως μας ενημερώνουν έγκριτοι Νομικοί κύκλοι, καταθέτουν οι εμπλεκόμενοι - με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- στην υπόθεση ενώ ορίζονται και ειδικοί πραγματογνώμονες για να αποφανθούν, για το αν και σε ποιο βαθμό ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και εφαρμόσθηκαν οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου.

Πάντως, το έργο λειτουργεί παρά το γεγονός ότι δεν έχει παραλειφθεί από τον Δήμο και δεν έχει υπάρξει σχετική έγκριση από την Επιτροπή Οικονομικών και το ΔΣ.

Τι σημαίνουν όλα αυτά ; Ότι πολλά έχουν να δουν το φως της Δημοσιότητας, όταν οι Δικαστικές αρχές ολοκληρώσουν το έργο τους, είτε βάζοντας την υπόθεση στο Αρχείο είτε παραπέμποντας τους υπεύθυνους στο ακροατήριο για τα περαιτέρω.

Εκλογές, ίσον Πλατυγιάλι…..

Τι περιμένατε, ότι το Πλατυγιάλι δεν θα παίξει το ρόλο του στις επερχόμενες Βουλευτικές και Δημοτικές εκλογές ; Αν ναι, θα σας έλεγα ότι ‘’πλανάσθε πλάνην οικτράν’’. Δεν σας αρκούν 35 χρόνια με ανέξοδες υποσχέσεις για το περίπαθο αλλά, κατά τα άλλα, καταπληκτικό λιμάνι ;

‘’Το τάξιμο δεν χαλάει σπίτια’’ λέει ο λαός μας. Τι έχουν να χάσουν, αν για ακόμη μία φορά δώσουν υποσχέσεις ; Τίποτα.. Μόνο να κερδίσουν κάποιους ‘’καλοπροαίρετους’’ συμπολίτες μας, που πασχίζουν να δουν κάποια επένδυση στον τόπο μας.

Φίλοι Ξηρομερίτες, μην είσθε ευκολόπιστοι. Μην σας εξαπατούν για κόμη μια φορά, για να σας υποκλέψουν την ψήφο σας. Και να θυμάστε ότι ‘’ο Μανωλιός, με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια…..’’

ΥΓ: Κάποιοι μην ανησυχούν για τους ενεργούς πολίτες…. Λίγη Υπομονή χρειάζεται… Το καλό πράγμα, αργεί να γίνει…. Κάθε εμπόδιο για καλό, σας έλεγα σε προηγούμενο άρθρο μου….. Ες αύριον , λοιπόν, τα σπουδαία….

[email protected]
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ