2023-03-01 10:36:53
Φωτογραφία για Aνεστάλη η στάση εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό
Στις 10:30 το πρωί ξεκινά η λειτουργία της Γραμμής 1 του Μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά» - Κανονικά τα δρομολόγια στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό το απόγευμα

Aνεστάλη η στάση εργασίας στις Γραμμές 1 (πρώην ηλεκτρικός), 2 και 3 του Μετρό που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, σε ένδειξη πένθους για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η λειτουργία της Γραμμής 1 του Μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά» ξεκινά στις 10:30 το πρωί, καθώς ανοίγουν οι σταθμοί που τις πρώτες πρωϊνές ώρες παρέμεναν κλειστοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση: «Η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του μετρό «Πειραιάς – Κηφισιά» σήμερα Τετάρτη 01/03/2023 θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί, μετά την αναστολή της στάσης εργασίας σωματείου εργαζομένων».

Εν συνεχεία ανακοινώθηκε ότι και στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα δρομολόγια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί μια τέτοια τραγωδία. Σήμερα θρηνούμε τους συμπολίτες μας που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη γιατί κάποιοι αδιαφόρησαν στις εκκλήσεις των εργαζομένων. Όταν οι εργαζόμενοι μιλούν για έλλειψη προσωπικού, για απαξίωση των εγκαταστάσεων και των υποδομών, για την ελλιπή συντήρηση του τροχαίου υλικού, για την παραβατικότητα σε όλο το μήκος του δικτύου, κάποιοι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα. Τέτοιου μεγέθους τραγωδίες είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα συμβούν αν κάποιος δεν ασχοληθεί σοβαρά με την στελέχωση αλλά και τις υποδομές. Ο σιδηρόδρομος δεν είναι οι λαμπεροί γρανίτες, οι προβολείς και οι κάμερες των καναλιών που τρέχουν να προβληθούν όλοι όσοι φέρουν ευθύνη για αυτό τραγικό γεγονός.

Ο σιδηρόδρομος είναι όλα όσα υπάρχουν πίσω από αυτήν την χολιγουντιανού επιπέδου λάμψη, όλα όσα είναι αόρατα από τους φακούς των καμερών. Σήμερα από ντροπή και μόνο, θα έπρεπε να βλέπαμε τις παραιτήσεις όλων αυτών των “φωστήρων” που πιστεύουν ότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να λειτουργήσει στον αυτόματο πιλότο.

Σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου μεταφορών θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί σύσσωμη. Με βαθιά θλίψη στις καρδιές μας για το τραγικό σημερινό δυστύχημα, το μεγαλύτερο ίσως στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, ως ένδειξη πένθους στην εθνική τραγωδία αναστέλλουμε την σημερινή μας κινητοποίηση. Οι καρδιές όλων σήμερα χτυπάνε εκεί στα Τέμπη. Δεν ξεχνάμε τα προβλήματά μας και θα επανέλθουμε σε αυτά. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων οι οποίοι επισημαίνουν ότι θα γίνει προσπάθεια να αποκατασταθεί η συγκοινωνία το συντομότερο δυνατόν.

newmoney.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ