2023-03-01 10:34:12
Φωτογραφία για Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Όλα γίνονται χειροκίνητα - Από το 2000 δεν λειτουργούν τα συστήματα ασφαλείας
"Ήταν μια μετωπική σύγκρουση, τα δύο τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή με αντίθετη κατεύθυνση", ανέφερε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γενίδουνιας, για το πολύνεκρο δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι τα τρένα μπαίνουν στη γραμμή με εντολή που δίνει ο διαχειριστής και πρόσθεσε πως "δεν λειτουργεί κανένα ηλεκτρονικό σύστημα, όλα γίνονται χειροκίνητα στο μεγαλύτερο τμήμα της γραμμής".

Ο κ. Γενίδουνιας ανέφερε ότι υπάρχει διπλή γραμμή και το ένα τρένο μπήκε στη γραμμή του άλλου.

"Αυτό δεν θα γινόταν αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας. Υπάρχουν και δεν λειτουργούν τα συστήματα, έχουν εγκατασταθεί από το 2000, ήταν σε φάση ανάταξης, το έχουμε καταγγείλει δεκάδες φορές", είπε ο κ. Γενιδούνιας.

Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας σημείωσε ότι "ο σταθμάρχης μας δίνει εντολή και λέει 'φεύγετε από τον σταθμό α και πάτε στον σταθμό β', στη συνέχεια ο σταθμός β' μας βλέπει και ενημερώνει τον σταθμό α' ότι φτάσαμε".

Η επικοινωνία γίνεται μέσω ασυρμάτων, πρόσθεσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως "είναι σαν να κυκλοφορείς με αυτοκίνητο και να μην λειτουργούν τα φανάρια. Είναι αδιανόητο, δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό".

Τέλος, είπε ότι "η υποδομή ανήκει στον ΟΣΕ, αυτός που δίνει τις εντολές είναι ο ΟΣΕ, οι εντολές μεταφέρονται από σταθμαρχείο σε σταθμαρχείο".

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ