2023-03-01 10:21:04
Φωτογραφία για Τραγωδία στα Τέμπη: Τριήμερο εθνικό πένθος με απόφαση του πρωθυπουργού
Η ώρα ήταν λίγο μετά τη μιάμιση τα ξημερώματα όταν ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από συνεργάτες του για το δυστύχημα με τις αμαξοστοιχίες των τρένων στα Τέμπη. Τότε ουδείς μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθος της τραγωδίας. 

Μιλούσαν για έξι με οκτώ νεκρούς, πολλούς τραυματίες και εγκλωβισμένους. Όσο περνούσε η ώρα όμως οι πληροφορίες ήταν πιο σοκαριστικές. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν περίμενε να ανεβεί ο αριθμός των νεκρών, αλλά είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε τι συνέβη στα Τέμπη, να αναβάλλει την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη, όπου από εκεί θα ανακοίνωνε, όπως σας ενημέρωσα και χθες, και την υποψηφιότητά του στην εκλογική περιφέρεια που εκλεγόταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. 

Λογικό και ανθρώπινο μια τέτοια τραγωδία να συγκλονίζει και να αλλάζει τα πλάνα. 

Ο ίδιος επικοινώνησε και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ώστε να γίνει επίσκεψη στην περιοχή της τραγωδίας. Παράλληλα ήταν σε ανοικτή γραμμή και με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Τριήμερο εθνικό πένθος

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από σήμερα 1η Μαρτίου μέχρι και τις 3η Μαρτίου για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Σε όλα τα δημόσια κτήρια θα κυματίζει μεσίστρια η σημαία, ενώ αναστέλλονται όλες οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις.

newsbeast.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ