2023-03-02 14:05:48
Φωτογραφία για Πρόταση στο Ταμείο Ανάκαμψης για συντήρηση, σήμανση και ανάδειξη περιηγητικών διαδρομών στον Δήμο Ξηρομέρου, προϋπολογισμού 157.463,35 €.
Άλλη μία πρόταση χρηματοδότησης στο Ταμείο Ανάκαμψης για συντήρηση, σήμανση και ανάδειξη περιηγητικών διαδρομών...... κατάθεσε ο Δήμος Ξηρομέρου, με στόχο οι επισκέπτες, αλλά και οι ντόπιοι να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη μοναδική ομορφιά του φυσικού τοπίου του Ξηρομέρου, μέσα από οργανωμένες και προστατευμένες διαδρομές.

Πρόκειται για δράσεις ανάδειξης και δημιουργίας περιηγητικών διαδρομών, που θα προσδώσουν ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στις τοπικές κοινωνίες κι αποτελούν αυτοτελές τουριστικό προϊόν.

Η σχετική πρόσκληση, με συνολική χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ, ήδη τρέχει από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Υ.Π.ΕΝ), με την προθεσμία υποβολής να λήγει στις 31/3/2023.

Φορέας υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α).

Η πρόταση του Δήμου Ξηρομέρου είναι προϋπολογισμού 157.463,35 € και αφορά 13 πεζοπορικές διαδρομές εντός των Δημοτικών Ενοτήτων Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών, συνολικού μήκους 104.758,36 m.


Πρόκειται για υφιστάμενες διαδρομές και πιο συγκεκριμένα χωματόδρομους, χωμάτινα μονοπάτια και διαμορφωμένα ως επί το πλείστον μονοπάτια.

Η κύρια επέμβαση θα είναι η βελτίωση της βατότητας, με επεμβάσεις στο έδαφος, με καθαρισμούς, αποκλαδώσεις και εκθαμνώσεις και άρση καταπτώσεων στα σημεία εκείνα που κρίνεται απαραίτητο, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν νέες διανοίξεις. Επίσης, θα γίνει η απαραίτητη σήμανση των πεζοπορικών διαδρομών των μονοπατιών.

Για τον λόγο αυτό στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, που έγινε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η απαραίτητη προγραμματική σύμβαση, με την αρμόδια Γενική Γραμματεία Δασών του Υ.Π.ΕΝ.

Δείτε εδώ το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ