2023-03-06 16:10:20
Φωτογραφία για Τέμπη: Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα- Δουλεύαμε χρόνια τα συστήματα ασφαλείας με ελληνικές πατέντες, λέει συγκοινωνιολόγο
"Όσοι έπρεπε να γνωρίζουν–γνώριζαν και για λόγους μικροσυμφερόντων, αβλεψίες, ασχετοσύνης, έκαναν ότι δεν το βλέπουν", λέει για την τραγωδία στα Τέμπη ο συγκοινωνιολόγος Λουκάς Δημητρίου

"Εδώ έχουμε την απογύμνωση ενός ολόκληρου τρόπου που λειτουργούμε. Και όχι μόνο σε μεταφορές, αλλά κυρίως θα πρέπει να γίνει βαθιά ενδοσκόπηση από τον ΟΣΕ, διότι αυτό που βλέπουμε, είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν εξέπληξε", επισήμανε ο Διδάκτωρ Συγκοινωνιολογίας και Επίκουρος Καθηγητής Συστημάτων Μεταφορών του Πανεπιστημίου της Κύπρου Λουκάς Δημητρίου μιλώντας στην ΕΡΤ, με αφορμή τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη με την πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων.

Δουλέψαμε για πάρα πολλά χρόνια χωρίς το επίπεδο της ασφάλειας που θα έπρεπε

"Δουλέψαμε για πάρα πολλά χρόνια χωρίς το επίπεδο της ασφάλειας που θα έπρεπε να δώσουμε στον πολίτη, στον επιβάτη και στον εργαζόμενο. Ίσως καλα- καλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν ήξεραν πόσα επικίνδυνα πράγματα έκαναν. Για πολύ καιρό όλοι είμαστε εθισμένοι να λέμε "ελληνική πατέντα, ελληνική ευρηματικότητα”, ανέφερε.


"Δουλεύαμε ένα μεγάλο σύστημα. Αυτά δεν γίνεται να τα λειτουργούμε με πατέντες ή με παρωχημένο τρόπο.[…] Κανένας δεν εξεπλάγη, διότι όλοι, ειδικά οι γνωρίζοντες και οι εργαζόμενοι και οι διοικήσεις, όσοι έπρεπε να γνωρίζουν – γνώριζαν και για λόγους μικροσυμφερόντων, αβλεψίες, ασχετοσύνης, έκαναν ότι δεν το βλέπουν", συνέχισε ο καθηγητής Λουκάς Δημητρίου.

thetoc.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ