2023-03-06 14:51:25
Φωτογραφία για Τραπεζάκια στην ...αυλή. 25 Όμορφες διαμορφώσεις
Σε κάθε μικρό ή μεγαλύτερο εξωτερικό χώρο κήπου ή αυλής, εκτός των άλλων, μπορεί να δημιουργηθεί μια "γωνιά" μικρού καθιστικού - τραπεζαρίας που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες θα αποτελεί το κέντρο της ζωής έξω από το σπίτι. 

Η επιλογή του κατάλληλου σημείου για μια τέτοια διαμόρφωση εξαρτάται κυρίως από τις συνθήκες σκίασης και την εδαφοκάλυψη, ώστε εκτός από καλαίσθητη να είναι και απόλυτα λειτουργική ανάλογα με την χρήση του θα εξυπηρετεί.  

'Ενα ιδιαίτερο δάπεδο ή πλακόστρωση στο σημείο που θα τοποθετηθεί ένα τραπέζι με καρέκλες σε κήπο ή αυλή συμβάλλει στην όλη αισθητική του χώρου, ενώ φυσικά το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η ύπαρξη φυσικού πράσινου με δέντρα, φυτεμένα παρτέρια  ή και γλάστρες. 

Όμως μια διαμόρφωση αυτής της μορφής μπορεί θαυμάσια να δημιουργηθεί και σε άστρωτες περιοχές του εξωτερικού χώρου του σπιτιού και το χαλίκι είναι ο πιο απλός τρόπος εδαφοκάλυψης του συγκεκριμένου σημείου. 


Οι πέργκολες, πλαισιωμένες με κάθε είδους φυτά, είναι ένας από τους πιο λειτουργικούς τρόπους  σκίασης  για το σημείο που θα φιλοξενεί ένα μικρό ή μεγαλύτερο τραπέζι.

Ο πιο φυσικός τρόπος σκίασης, που δημιουργεί μια αντίστοιχα καλαίσθητη αισθητική ειναι οι πέργκολες που φιλοξενούν μεγάλα αναρριχώμενα είδη όπως πχ κληματαριές, βουκαμβίλιες κλπ 

Όσο πιο απλό ή ρουστίκ επιθυμεί κανείς το ύφος μιας τέτοιας διαμόρφωσης, ανάλογα θα πρέπει να είναι και τα έπιπλα που θα χρησιμοποιηθούν. 

Εκτός των επίπλων εξωτερικού χώρου ακόμη και παλιά ξύλινα κομμάτια μπορούν να τοποθετηθούν στον κήπο ή στην αυλή, δημιουργώντας  ένα φυσικό σύνολο ταιριαστό ιδιαίτερα σε σπίτια και κήπους αντίστοιχης αισθητικής. 

Τα κάθε τύπου DIY  τραπέζια αλλά και καθίσματα επίσης είναι ιδανικά για την διαμόρφωση εξωτερικών χώρων.

Η επιλογή των επίπλων, εκτός από την γενική διαμόρφωση του χώρου, εξαρτάται και από τις ιδιαιτερότητες  του σημείου που θα τοποθετηθούν. 

Αν για παράδειγμα πρόκειται για χώρους αμιγώς καλοκαιρινής χρήσης, ενώ τους υπόλοιπους μήνες τα έπιπλα μπορούν να τοποθετούνται σε προστατευμένο κλειστό χώρο, ιδανικά και ιδιαίτερα καλαίσθητα είναι και τα κάθε είδους μπαμπού έπιπλα εξωτερικού χώρου. 

Αντίθετα τα μεταλλικά έπιπλα είναι καταλληλότερα όταν αυτά πρόκειται να βρίσκονται μονίμως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και κυρίως το νερό, αφού και λιγότερο φθείρονται αλλά και ευκολότερα η όψη τους μπορεί να ανανεωθεί με βάψιμο. 

Οι χτιστές κατασκευές, τραπεζιών ή και καθισμάτων, είναι επίσης μια πολύ ξεχωριστή επιλογή και ανάλογα με τον χώρο μπορούν να αποδειχθούν εκτός από λειτουργικές και ιδιαίτερα καλαίσθητες. 

Η τοποθέτηση τραπεζιού και καθισμάτων σε εντελώς ελεύθερο και απροστάτευτο σημείο, αν και αρχικά μοιάζει να έχει μόνο μειονεκτήματα στην πραγματικότητα είναι μια διαμόρφωση ιδιαίτερα όμορφη αλλά και λειτουργική αν το τραπέζι πρόκειται να χρησιμοποιείται κυρίως βραδινές ώρες, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει περισσότερη δροσιά σε σχέση με σημεία κάτω πχ από πέργκολες, τέντες κλπ. 

Ιδανικά σημεία για μια τέτοια διαμόρφωση αυτά που διαθέτουν φυσική σκιά τις πρωϊνές ή απογευματινές ώρες. 

Γενικά η λογική της διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων υπό τον ...πανικό του "και αν βρέξει, και αν φυσήξει, και αν πέσουν τα φύλλα" :) πολύ συχνά μας στερεί δυνατότητες αξιοποίησης ενός κήπου ή αυλής, μας στερεί τελικώς στιγμές που θα απολαμβάναμε στο σπίτι, σε ένα όμορφο και φροντισμένο περιβάλλον. 

Οι εξωτερικοί χώροι χρησιμοποιούνται κατά βάση εποχές με καλές καιρικές συνθήκες αλλά ακόμη και στην περίπτωση μιας μπόρας δεν είναι τόσο τραγικό να μαζέψει κανείς τα υφασμάτινα στοιχεία τα μόνα που έχουν ανάγκη προστασίας από το νερό. Αλλά κι αν βραχούν οκ θα στεγνώσουν :)

Το χρώμα είναι επίσης σημαντικό στοιχείο στις διαμορφώσεις αυτής της μορφής και μπορεί να προστεθεί στο σημείο που θα επιλέξετε μέσω όχι μόνο επίπλων ή υφασμάτων αλλά και ήδη υπαρχόντων στοιχείων στον χώρο πχ ένας τοίχος, παράθυρο κλπ βαμμένα σε μια όμορφη και ταιριαστή με τον χώρο απόχρωση. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ