2023-03-09 00:21:15
Φωτογραφία για Κιλιντσντάρογλου για ελληνοτουρκικά: Τα νησιά είναι υπό κατοχή - Ερντογάν ...πήγαινε να τα πάρεις
Ρητορική πλειοδοσία έχει επιδείξει για τα ελληνουρκικά ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος βρίσκεται απέναντι από τον Ερντογάν στην εκλογική αναμέτρηση της 14ης Μαΐου.

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, πριν από λίγους μήνες ο Κιλιτσντάρογλου έχει δηλώσει ότι "τα νησιά είναι υπό κατοχή. Ερντογάν, πήγαινε να τα πάρεις όπως ο Ετζεβίτ στην Κύπρο".

Ο Κιλιτσντάρογλου είχε δηλώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο: "Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς που λένε 'έρχομαι, θα έρθω, θα έρθω ξημερώματα'. Τι έκανε όμως ο Ετζεβίτ; Ο στρατός πήγε και έκανε την απόβαση, ως πρωθυπουργός πήγε στο γραφείο του και ανακοίνωσε 'ο στρατός μας τώρα είναι στην Κύπρο' και τελείωσε. Τελείωσε.

Εκείνα τα νησιά είναι υπό κατοχή. Γίνεται η κατάληψή τους, το είπα συνέχεια όλα αυτά γίνονται ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάνης. Όλα αυτά τα νησιά. Δεν είπαν τίποτα. Τώρα όμως που η οικονομία είναι χάλια, ο κόσμος είναι εξαθλιωμένος. Λέει συνέχεια 'θα έρθω μια νύχτα', 'θα έρθω ξημερώματα'. Τι θέλεις δηλαδή να σου στείλουν πρόσκληση 'παρακαλώ ελάτε'. Aν έχει θάρρος, αν έχεις δύναμη, πηγαίνεις!".


"Τα νησιά είναι υπό κατοχή - Όταν έρθω θα τα πάρω όλα"

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας με τη σημαία της αντιπολίτευσης έχει απειλήσει με εισβολή και έχει στοχοποιήσει τα ελληνικά νησιά.

Ο Κιλιτσντάρογλου είχε δηλώσει: "H Eλλάδα κατέλαβε 18 νησιά στο Αιγαίο. Το λέω πάντα. Φίλε μου απαντάς σε ό,τι λέω. Πες έστω μια πρόταση γι' αυτά τα 18 νησιά. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας μου απάντησε και είπε 'μολών λαβέ'!. Το 2019 θα έρθω και θα πάρω όλα εκείνα τα νησιά!!". 

Σε άλλες δηλώσεις του είχε αναφέρει: "Θα αλλάξει η κυβέρνηση, να αναλάβουμε εμείς. Οι Έλληνες και οι ελληνικές κυβερνήσεις ξέρουν πως έχουμε καταγωγή απο τις 'εθνικές δυνάμεις'. Ξέρουν καλά ποια είναι η παράδοση μας και πώς προστατεύουμε τα συμφέροντα της χώρας μας. Εκείνοι ξέρουν καλά ποιοι είναι οι Ετζεβίτ και ο Ερμπακάν. Τώρα ας μιλάνε, όταν θα αναλάβουμε την κυβέρνηση εμείς, θα τους δείξουμε το τι θα συμβεί με τα όπλα που βρισκονται σε εκείνα τα νησιά".

Η Ακσενέρ εξηγεί τους λόγους που επέμενε στην αντιπροεδρία των δύο δημάρχων - Ιμάμογλου και Γιαβάς" έχουν μεγαλύτερη δημοτικότητα από όλους μας"

Η Ακσενέρ δήλωσε: "Eγώ επειδή στοχεύω τη νίκη, να πούμε μια αλήθεια. Η δημοτικότητα των δυο δημάρχων μας είναι μεγαλύτερη από την δική μου. Ας μην συγκρίνουμε με άλλον, με μένα!  Άρα πρέπει να βοηθήσουν στην εκστρατεία. Όμως άλλο είναι να βοηθούν ως δἠμαρχοι, κι άλλο είναι να δείξουν πως θα αναλάβουν ευθύνες μετά την εκστρατεία και μετά τις εκλογές και συμφωνήσαμε σε αυτό".

Ο Μπαχτσελί έκλεισε την πόρτα στους Κούρδους - Δεν αναγνωρίζει την ποδοσφαιρική τους ομάδα και συγκαίρει τους οπαδούς που τους επιτέθηκαν - Επίθεση και στην Ακσενέρ

Ο Μπαχτσελί δήλωσε: "Αυτός που σε 'πουλάει', σε προδίδει, θα το ξανακάνει. Θα σε προδώσει, θα σε ξαναπροδώσει. Για εμάς δεν υπάρχει κάποια περιοχή που λέγεται  Άμεντ (Ντιγιαρμπακίρ). Ούτε κάποια ποδοσφαιρική ομάδα που λέγεται Άμεντσπορ. Γι' αυτό και χαιρετώ τους οπαδούς της Μπούρσασπορ και τους συγχαίρω για την εθνική τους στάση".
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ