2023-03-09 14:41:05
Φωτογραφία για Συναντήσεις του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου
Συναντήσεις και επαφές με τοπικούς συλλόγους και φορείς της ευρύτερης περιοχής του Μεσολογγίου είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.. Τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκε το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Μεσολογγίου «Κωστής Παλαμάς», αποτελούμενο από τον Πρόεδρο, κ. Κωνσταντίνο Χατζή, την Αντιπρόεδρο, κ. Ιωάννα Συγγούνη και τον Ταμία, κ. Σωκράτη Τσιτσέλη, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες του Συλλόγου. Επίσης του παρέδωσαν δύο δωροεπιταγές από κατάστημα της περιοχής για αγορά τροφίμων αξίας 60 €, με σκοπό να προσφερθούν, μέσω του Φιλοπτώχου Ταμείου, σε ανθρώπους που έχουν ανάγκες.

Στη συνέχεια δέχθηκε την επίσκεψη του Δ.Σ του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσολογγίου. Ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Ρόμπολας, η Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτα Μούτσιου – Νικολοπούλου και ο Ταμίας κ. Θεόδωρος Κουφός ενημέρωσαν τον Μητροπολίτη για τις δράσεις του Λαογραφικού Συλλόγου και συζήτησαν μαζί του θέματα κοινού ενδιαφέροντος.


Ακολούθησε η επίσκεψη του Πρόεδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Γεωργίου Τσαλαφούτα και της Προέδρου του Συλλόγου Δρομέων Αιτωλικού κ. Δήμητρας Τρικαλινού, οι οποίοι μετέφεραν στον Σεβασμιώτατο την επιθυμία τους για την επανέναρξη των εκδηλώσεων προς τιμήν του Γιάννη Γούναρη, του Καλόγερου της Κλεισούρας. Ο Σεβασμιώτατος ανταποκρίθηκε θετικά και ορίστηκε ως ημέρα η 11η Ιουνίου 2023. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα ανακοινωθεί προσεχώς θα έχει ως επίκεντρο την Ιερά Μονή Αγίας Ελεούσης, το Καθολικό της οποίας ανοικοδόμησε ο Γιάννης Γούναρης και όπου βρίσκεται ο τάφος του.

Κατόπιν τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου «Οι φίλοι της Λιμνοθάλασσας» αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Νικόλαο Κιρκινέζο, την Γραμματέα κ. Β. Άσπα και τον Ταμία κ. Κωνσταντίνο Σιδερά, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου τους με σκοπό την προβολή και την ανάδειξη του πλούτου της Λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου.

Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

της Ιεράς Μητροπόλεως
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ