2023-03-10 13:03:33
Φωτογραφία για Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για τα Τέμπη: Δικαιολογημένος ο θυμός – Η έρευνα θα γίνει με διαφάνεια και ταχύτητα
«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για ένα κράτος με περισσότερη λογοδοσία και αξιοκρατία»

Για μια μάχη διαρκείας με κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες που έρχονται από το παρελθόν μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι το κλίμα είναι είναι βαρύ και τα συναισθήματα που κυριαρχούν είναι θλίψη αλλά και δικαιολογημένος θυμός.

Γεωργία Αθ. Σκιτζή

Ο πρωθυπουργός είπε ότι κάθε Έλληνας ταυτίζεται με τους συγγενείς των θυμάτων γιατί βλέπουμε στα θύματα τα παιδιά μας, τους φίλους μας και τους συγγενείς μας.

«Υπάρχει θυμός δικαιολογημένος για ένα συμβαν που είπα ότι δεν έπρεπε να είχε συμβεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε για ακόμα μια φορά την ευθύνη που αναλογεί στην κυβέρνηση και τόνισε ότι οφείλουμε πλέον να διασφαλίσουμε στο βαθμό που αφορά την κυβέρνηση ότι η έρευνα για τα αίτια θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια, ενώ σημείωσε πως δεν θα διστάσει να αξιοποιήσει κάθε βοήθεια από την ΕΕ.


«Θα κάνουμε άμεσα διορθωτικές κινήσεις για να βελτιώσουμε το επίπεδο ασφαλείας των τρένων μας ως κυβέρνηση για να λειτουργήσουν τα μέτρα με ασφάλεια», είπε. Μίλησε για μια μάχη διαρκείας με κατεστημένες αντιλήψεις και υπογράμμισε ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης το οποίο εκκρεμεί από το 2014 θα ολοκληρωθεί ταχύτατα μέσα στους επόμενους μήνες. Χαρακτήρισε όλη την προσπάθεια μια μεγάλη πρόκληση για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τόνισε ότι αυτές τις μάχες θα τις κερδίσουμε και αυτή η σύγκρουση με το βαθύ αναχρονιστικό κράτος αποκτά χαρακτηριστικά κατεπείγοντος και θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για την χώρα να εκσυγχρονίσουμε πραγματικά τον σιδηρόδρομο.

Κλείνοντας είπε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα κράτος με περισσότερη λογοδοσία και αξιοκρατία.

newsbeast.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ