2023-03-13 13:00:07
Φωτογραφία για Ο Ολυμπιακός έχει βρεί τα κουμπιά της ΑΕΚ



Ο Ολυμπιακός ήταν τελικά η ομάδα που έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο. Από τη στιγμή που η Ένωση μπήκε στην "Opap Arena", μέχρι και χθες, είχε 14 νίκες (10 στο πρωτάθλημα και 4 για το Κύπελλο Ελλάδας), όμως οι Πειραιώτες ήταν εκείνοι που πέτυχαν την πρώτη νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 Μάλιστα, δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να σπάσει το δικό τους ρεκόρ, όταν είχαν μπει τη σεζόν 2004-05 στο νέο Καραϊσκάκη. Τότε ο Ολυμπιακός είχε 15 νίκες στο νέο γήπεδό του, έχοντας αντιμετωπίσει τεράστια ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Λίβερπουλ, η Μονακό, η Λα Κορούνια και είχε 9 νίκες στο πρωτάθλημα. Εκείνο το ερυθρόλευκο σερί είχε σπάσει στο 16ο ματς, όταν η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήρθε 0-0 με την Ξάνθη στο Φάληρο. Το χθεσινό 1-3, πάντως, στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν είναι το μεγαλύτερο σε έκταση σκορ υπέρ των πρωταθλητών Ελλάδας, αφού έχουν κερδίσει και 1-5 τον δικέφαλο και το ίδιο αποτέλεσμα (1-3) είχε έρθει ξανά τη σεζόν 2005-06. Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός διατηρεί το αήττητο σερί του με την ΑΕΚ, το οποίο διεύρυνε με τη χθεσινή του νίκη και πλέον μετράει 16 χωρίς να έχει χάσει από τους κιτρινόμαυρους στο πρωτάθλημα
. Τα τελευταία πέντε χρόνια, δηλαδή, οι Πειραιώτες δεν έχουν ήττα από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, η οποία όμως τους νίκησε για το Κύπελλο Ελλάδας με 3-0 πριν λίγο καιρό. Τέλος, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως η ομάδα του Μίτσελ κατάφερε να βάλει χθες τρία γκολ σε 17 λεπτά, ενώ η ομάδα του Αλμέιδα είχε δεχθεί μόνο δύο στα προηγούμενα 14 ματς που είχε δώσει στο γήπεδό της.

athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ