2023-03-18 16:38:49
Φωτογραφία για Τέμπη: Αυτή είναι η κατάθεση του επιθεωρητή του ΟΣΕ και του σταθμάρχη για τη σύγκρουση των τρένων
O επιθεωρητής έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 30 Μαρτίου και οι δύο σταθμάρχες θα απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή για την τραγωδία στα Τέμπη

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και οι δύο απογευματινοί σταθμάρχες βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, για το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο επιθεωρητής κλήθηκε να απαντήσει για τον λόγο που είχε μόνο του τον 59χρονο σταθμάρχη στη βάρδια μόνο του και ο δεύτερος σταθμάρχης κλήθηκε να απαντήσει γιατί έφυγε νωρίτερα και ποιος ήταν αυτός που διόρθωσε με μπλάνκο την ώρα των βαρδιών.

O επιθεωρητής έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 30 Μαρτίου και οι δύο σταθμάρχες θα απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή για την τραγωδία στα Τέμπη. «Θα τα πούμε όλα, αλλά τώρα πρέπει να κρατήσουμε σιωπή και να δείξουμε σεβασμό στο πένθος και στα θύματα της τραγωδίας», δήλωσε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ αποχωρώντας από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Μάλιστα, στην κατάθεσή τους, σύμφωνα με το MEGA, αναμένεται να υποστηρίξουν ξανά τη δική τους εκδοχή για τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, όταν έγινε η μοιραία σύγκρουση των τρένων με 57 νεκρούς.


Κατάθεση επιθεωρητή για την τραγωδία στα Τέμπη

«Το Intercity θα περνούσε στις 22:10 που έχω τοποθετήσει τρεις σταθμάρχες. Ουδέποτε ενημερώθηκα για οποιαδήποτε καθυστέρηση του Intercity. Ο προφυλακισμένος σταθμάρχης είναι μετατασσόμενος δημόσιος υπάλληλος, δεν είναι εργαζόμενος υπάλληλος με μπλοκάκι. Είναι ισότιμος με όλους, με βάση τον κανονισμό έχει τις ίδιες ευθύνες και τις ίδιες υποχρεώσεις. Είχε ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή του και είχε πιστοποιηθεί από άλλους.

Όπως ο προφυλακισμένος σταθμάρχης, θα τελείωνε στις 07:00 το πρωί τη βάρδιά του, έτσι και οι άλλοι δύο σταθμάρχες θα έπρεπε να μείνουν μέχρι τις 23:00».

Τι θα υποστηρίξει ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Από την άλλη, «ο 25χρονος συμβασιούχος σταθμάρχης δηλώνει συγκλονισμένος αναμένεται να υποστηρίξει ότι: «Εργαζόμουν οκτάωρο και αναχώρησα από το σταθμαρχείο στις 22:15. Δηλαδή, έμεινα επιπλέον ένα τέταρτο. Οι προϊστάμενοι μου είχαν πει ότι θα δουλεύω οκτώ ώρες και ότι δεν δικαιούμαι υπερωρίες. Από τις 1/2/2023 που δουλεύω, ολόκληρο τον μήνα αναχωρούσα από τον σταθμό στις 22:15, παίρνοντας το τρένο για Βόλο, όπως μου είχαν πει οι προϊστάμενοι. Όταν αναχώρησα από τον σταθμό, όλα ήταν τακτοποιημένα, δεν υπήρχε καμιά εκκρεμότητα».

newsbomb.gr

/sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ