2023-03-20 11:10:13
Φωτογραφία για Πραγματοποιήθηκε στον Αστακό η ιατρική ημερίδα για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

 



 

Ημερομηνία 20/3/2023

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Ξηρομέρου διοργάνωσε το Σάββατο 18 Μαρτίου στο Δημαρχείο του Αστακού, ενημερωτική ομιλία στο πλαίσιο του Παγκόσμιου μήνα πρόληψης του ca παχέως εντέρου. Ομιλητής ήταν ο συντοπίτης μας και εξαιρετικός επιστήμονας ο κ. Ευάγγελος Μαργώνης MD, MSc (pelvic surgery) Χειρουργός – Λαπαροσκόπος, ο οποίος αναφέρθηκε στον καρκίνο του παχέως εντέρου και στα ιδιοπαθή φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου.

Ο κ. Μαργώνης ανέπτυξε με σαφήνεια τι είναι ο καρκίνος του παχέος εντέρου, με ποια συχνότητα εμφανίζεται, ποιοί παράγοντες επιδρούν, τι συμπτώματα πρέπει να προσέξουμε, πως γίνεται η διάγνωση, ποια τα στάδια θεραπευτικής αντιμετώπισης ενώ αναφέρθηκε και στην λαπαροσκόπηση.

Επιπλέον υπήρξε αναλυτικός στον προληπτικό έλεγχο, τον προσυπτωματικό έλεγχο και στο οικογενεικό ιστορικό.


Οι δημότες μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση και ειχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις απορίες τους.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ι. Τριανταφυλλάκης και ευχαρίστησε τον κ. Μαργώνη τόσο για την εξαιρετική του ομιλία όσο και την εθελοντική του προσφορά σε αυτή την ομιλία.

Να σημειωθεί ότι ο κ.Μαργώνης επικοινώνησε μαζί μας, προσφέρθηκε εθελοντικά για την εκδήλωση και εξέφρασε την διάθεσή του να συνεργαστεί σε ανάλογες εκδηλώσεις και δράσεις που θα διοργανώσουμε.

Ευχαριστούμε τον κ. Μαργώνη και τους δημότες μας που στήριξαν την εκδήλωση και ως Δήμος Ξηρομέρου δεσμευόμαστε, ότι θα συνεχίσουμε ανάλογες δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης.

Καλούμε όσους επιστήμονες με καταγωγή από το Ξηρόμερο επιθυμούν, να συστρατευθούν μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια ενημέρωσης και προάσπισης της Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 
 
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ