2023-03-24 08:41:37
Φωτογραφία για Τέμπη: Ενώπιον του ανακριτή σταθμάρχες και επιθεωρητής - Τι αναμένεται να ισχυριστούν
Το κατώφλι του ανακριτή θα διαβούν σήμερα οι δύο σταθμάρχες της Λάρισας και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που είχε ως τραγικό απολογισμό τον θάνατο 57 ανθρώπων.

Πιο συγκεκριμένα, στις 10:00 το πρωί θα παρουσιαστούν στον Εφέτη Ανακριτή οι δυο σταθμάρχες που κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή, κατηγορίες ίδιες δηλαδή με τον προφυλακισμένο σταθμάρχη.

Τι θα υποστηρίξουν οι δύο σταθμάρχεςΣύμφωνα με πληροφορίες του Star. ο απογευματινός σταθμάρχης Π.Κ που έφυγε νωρίτερα από τη βάρδια του αφήνοντας έναν άπειρο σταθμάρχη μόνο του, θα παραδεχτεί ότι έφυγε νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Θα εξηγήσει ότι όπως έκρινε, ο προφυλακισμένος σταθμάρχης μπορούσε να διαχειριστεί τον φόρτο εργασίας.

Ομοίως σύμφωνα με το Star, ο δεύτερος απογευματινός σταθμάρχης Χ.Π, ο συμβασιούχος, θα υποστηρίξει ότι το ωράριο του είναι 14:00 - 22:00 και όχι 14:00 – 23:00. Θα καταθέσει ότι εργαζόταν με μπλοκάκι και δεν έκανε υπερωρίες. O εφέτης ανακριτής θα δει τις βάρδιες και τις εικονικές υπερωρίες που κάποιοι υποστήριζαν ότι έπαιρναν οι σταθμάρχες.


Εν συνεχεία, στις 30 Μαρτίου θα απολογηθεί ο επιθεωρητής που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες ο οποίος υποστηρίζει ότι και οι δύο σταθμάρχες έπρεπε να φύγουν στις 23:00. Ο επιθεωρητής αναμένεται να επιρρίψει ευθύνες κατά πάντων και σημειώνει ότι θα μιλήσει δημόσια μόλις ολοκληρωθεί η απολογία του.

parapolitika.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ