2023-03-24 21:26:38
Φωτογραφία για Τζόρτζια Μελόνι: Στην Αθήνα τον Μάιο – Συζητήσεις για Hellenic Train και μεταναστευτικό
 

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει τον Μάιο, πριν από τις εκλογές, η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, αποδεχόμενη τη σχετική πρόσκληση Μητσοτάκη.

«Η Ιταλία είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία είχε συνάντηση και με τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την κάλεσε να επισκεφτεί την Αθήνα πριν από τις εκλογές για να συζητήσουν όλη την ατζέντα και εκείνη αποδέχθηκε την πρόσκληση. Οπως αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης, στο τραπέζι θα τεθεί και η επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με την Hellenic Train.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά την επίσκεψή της κ. Μελόνι στην Αθήνα «θα συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η ιταλική κυβέρνηση θα υποστηρίξει την επανεκκίνηση ελληνικών σιδηροδρόμων».

Επ’ αυτού, υπενθύμισε ότι «ο ΟΣΕ πουλήθηκε το 2018 αντί 45 εκατομμυρίων ευρώ και τόνισε πως έχουμε τη δυνατότητα να χαράξουμε νέο μέλλον για τους σιδηροδρόμους μας. Η ιταλική εταιρεία να επενδύσει σε αξιόπιστα και πιο ασφαλή τρένα και εμείς στο δίκτυο». Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τους δημοσιονομικούς κανόνες και το μεταναστευτικό.

Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με την Ιταλίδα ομόλογό του επιβεβαιώνει την καλή ατμόσφαιρα που επικρατεί και τη διάθεση για συνεργασία ανάμεσά τους.

news247.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ