2023-03-24 21:31:38
Φωτογραφία για «Μπαλάκι» οι ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην επανεκκίνηση των τρένων
Ένα διαρκές αλαλούμ στις δηλώσεις, ένα πινγκ πονγκ ευθυνών συνεχίζεται την ίδια ώρα που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά ασφαλείας και επικίνδυνα σημεία στις σιδηροδρομικές γραμμές

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του OPEN, 24 ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, και ακόμη αναζητούνται τρόποι για να ξεκινήσει και πάλι το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα. Οι ευθύνες για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται έχουν γίνει «μπαλάκι» μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γεγονός είναι ακόμα και τώρα υπάρχουν πάρα πολλά κενά στο σύστημα επικοινωνιών ενώ αυτός είναι και ο λόγος που οι μηχανοδηγοί απειλούν ότι αν δεν υπάρξει ένα πιστοποιημένο σύστημα επικοινωνίας δεν πρόκειται να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, το σύστημα επικοινωνίας GSMR ενώ έχει εγκατασταθεί σε αρκετούς συρμούς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει λειτουργήσει όπως αναφέρουν οι μηχανοδηγοί, οι οποίοι στις μεταξύ τους συνομιλίες αλλά και στην επικοινωνία που έχουν με τα κατά τόπους σταθμαρχεία να γίνεται μέσω VHF, το οποίο είναι ένα σύστημα το οποίο έχει πάρα πολλά κενά στην σιδηροδρομική γραμμή.


Αυτή τη στιγμή ο ΟΣΕ προσπαθεί να εντάξει περίπου 30 φορητές συσκευές GSMR στο σύστημα και ζητά πιστοποίηση για αυτή από την Εθνική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ). Η ΡΑΣ ωστόσο απαντά ότι πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία και κάπου εκεί φαίνεται πως το «μπαλάκι» χάνεται.

Εκτός όμως από τα προβλήματα που υπάρχουν στις τηλεπικοινωνίες, υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το OPEN το οποίο φέρει σημερινή ημερομηνία, αποδεικνύει ότι ακόμα και σήμερα στη γραμμή Ειδομένη - Θεσσαλονίκη υπάρχουν ισόπεδες διαβάσεις, που η σιδηροδρομική γραμμή διασταυρώνεται με τα αυτοκίνητα. Οι διαβάσεις αυτές όχι μόνο δεν φυλάσσονται αλλά έχουν και χαλασμένες μπάρες οι οποίες αποτελούν εν δυνάμει παγίδες θανάτου οι οποίες να δεν διορθωθούν η λειτουργία των σιδηροδρόμων θα εξακολουθεί να είναι επισφαλή.

Το έγγραφο ντοκουμέντο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το OPEN

newsbomb.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ