2023-03-26 00:56:16
Φωτογραφία για 40 Διακοσμήσεις τοίχου με συλλογές εικόνων - gallery
Η διακόσμηση των τοίχων είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία της γενικής αισθητικής κάθε δωματίου και ικανή πραγματικά να μεταμορφώσει κάθε χώρο και να προσθέσει ζωντάνια και προσωπικότητα.  Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους διακόσμησης τοίχων, στο σύχρονο interior design, είναι η δημιουργία μιας συλλογής (gallery) εικόνων.

Μια τέτοια ομοειδής  συλλογή μπορεί να αποτελείται από κάδρα  με  αυθεντικά έργα τέχνης (ζωγραφική), εκτυπώσεις - πόστερ κάθε  θέματος, φωτογραφίες ακόμη και παιδικές ζωγραφιές κλπ ενώ ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι και οι μικτές gallery, στις οποίες συνδυάζονται διαφορετικού είδους στοιχεία και ποικίλα θέματα.

Εκτός της επιλογής των θεμάτων και είτε πρόκειται για μια συλλογή που καταλαμβάνει το σύνολο ενός τοίχου είτε ένα μόνο τμήμα του η ιδανική διάταξη των κάδρων καθορίζει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα. Για αυτό και το βασικό στάδιο δημιουργίας μιας gallery είναι ο σχεδιασμός της στον τοίχο αρχικά με χαρτιά - χαρτόνια κομμένα στις ακριβείς διαστάσεις των κάδρων και αυτοκόλλητη ταινία, ώστε εύκολα να μπορούν να μετακινηθούν μέχρι η διάταξη να μας ικανοποιεί. 


Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να ξεκινά και ο σχεδιασμός μιας  συλλογής όταν ακόμη δεν διαθέτουμε κανένα κάδρο και αναζητούμε τον καλύτερο σχεδιασμό σε ό,τι αφορά το μέγεθος και τον αριθμό τους, ανάλογα με το σημείο και τις διαστάσεις του τοίχου.  

Οι διακοσμήσεις τοίχου αυτής της μορφής χρωματικά μπορούν να εναρμονιστούν με τις αποχρώσεις που κυριαρχούν γενικά στον χώρο, να χρησιμοποιηθούν για να προστεθεί χρώμα σε χώρους που κυριαρχούν μονοχρωμίες-διχρωμίες  σε απαλές αποχρώσεις ή και να δημιουργηθούν με κάδρα-θέματα σε ουδέτερους όπως και ασπρόμαυρους συνδυασμούς, όταν δεν επιθυμούμε να έχουν έντονο χρωματικό αποτέλεσμα στην γενική εικόνα του δωματίου.  

Ο πιο οικονομικός τρόπος για την δημιουργιας μιας τέτοιας διακόσμησης, ειδικά σε τοίχους μεγάλους μεγέθους, είναι οι εκτυπώσεις εικόνων από το internet ή τα πόστερ που διατίθενται στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία θεμάτων-μεγεθών και η τοποθετησή τους σε απλές οικονομικές κορνίζες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ