2023-03-25 21:36:39
Φωτογραφία για Ξημερώματα Κυριακής αλλάζουμε ώρα
Η στιγμή για την αλλαγή ώρας έφτασε, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Μαρτίου οι δείκτες των ρολογιών μας θα πάνε μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 03:00 θα δείξουν 04:00.

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 26 Μαρτίου 2023, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή από 03:00 π.μ. σε 04:00 π.μ.», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σημειώνεται πως το ζήτημα της κατάργησης του μέτρου της αλλαγής της ώρας και της εναλλαγής μεταξύ χειμερινής και θερινής ώρας και αντίστροφα έχει παγώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αλλαγές επρόκειτο να γίνουν έως το 2021, αλλά η συζήτηση για το ποιος ήταν υπεύθυνος έφτασε σε αδιέξοδο λίγο πριν «χτυπήσει» η πανδημία COVID-19. Το Brexit περιέπλεξε επίσης το θέμα με την πιθανότητα να υπάρξουν διαφορετικές εποχές στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και στη Βόρεια Ιρλανδία που διοικείται από τη Βρετανία.

Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει επαρκής υποστήριξη για την πρόταση και σε αυτό το σημείο, δεν είναι σαφές πότε και αν ποτέ, η ΕΕ θα απαλλαγεί από το μέτρο.

newsbeast.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
INSTAGRAM HOMES: Fridlaa
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
INSTAGRAM HOMES: Fridlaa
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ