2023-04-18 00:53:42
Φωτογραφία για Λαβρόφ: Η Ρωσία θέλει το τέλος του πολέμου
Το συμφέρον για τη Μόσχα είναι να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, τόνισε κατά την επίσκεψή του στη Βραζιλία, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Βραζιλιάνος ΥΠΕΞ, Μάουρο Βιεϊρά, δήλωσε ότι συζήτησε με τον Λαβρόφ τις πρόσφατες εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι επανέλαβε την πρόθεση της Βραζιλίας να συγκροτήσει μια ομάδα χωρών που θα διαπραγματευτεί την ειρήνη στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ της κατάπαυσης του πυρός και κατά της επιβολής μονομερών κυρώσεων.

Η Ρωσία έχει πει κατ’ επανάληψη ότι για οποιαδήποτε διευθέτηση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι «πραγματικότητες» που έχουν δημιουργηθεί με τη μονομερή προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών επαρχιών. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ωστόσο ελέγχουν μόνο εν μέρει αυτές τις επαρχίες.

Η Ρωσία ισχυρίζεται επίσης ότι αναγκάστηκε να επέμβει στην Ουκρανία, πέρσι τον Φεβρουάριο, για να υπερασπιστεί τους ρωσόφωνους και να εμποδίσει τη Δύση να χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να απειλεί την ασφάλειά της. Το Κίεβο και η Δύση απορρίπτουν τους ισχυρισμούς αυτούς ως αβάσιμα προσχήματα για έναν κατακτητική πόλεμο, στον οποίο έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι και πολλές ουκρανικές πόλεις υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ