2023-04-19 19:23:02
Φωτογραφία για Στα 3,5 χρόνια της δημοτικής αρχής του γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη, 28.024.164,87 € είναι το ύψος του ποσού που αφορά χρηματοδοτήσεις. Έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα προηγούμενα 8,5 χρόνια δύο δημοτικών αρχών αθροιστικά και έρχονται και άλλες μεγάλες χρηματοδοτήσεις.



Σας παρουσιάζουμε σήμερα, με συγκεκριμένα στοιχεία και επίσημα έγγραφα που δεν αμφισβητούνται, τις επιπλέον χρηματοδοτήσεις του Δήμου Ξηρομέρου για έργα και προμήθειες,..... κατόπιν αιτημάτων συνοδευόμενων με τεχνικά δελτία και μελέτες, που έλαβε ο Δήμος Ξηρομέρου από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου ο γιατρός Γιάννης Τριανταφυλλάκης, μέχρι και σήμερα Τετάρτη 19 Απριλίου 2023.

Με την υποχρηματοδότηση των Δήμων που ξεκίνησε από την έναρξη των μνημονίων, το θεσμοθετημένο ποσό που αναλογεί στο Δήμο Ξηρομέρου για αναπτυξιακή πολιτική, έργα και προμήθειες, η λεγόμενη ΣΑΤΑ, είναι λίγο πάνω από 200.000 € το χρόνο.

Όπως καταλαβαίνει ο καθένας, αυτό το ποσό είναι αστείο και δεν επαρκεί με κανένα τρόπο για να κάνει η οποιαδήποτε δημοτική αρχή και ο οποιοσδήποτε Δήμαρχος αναπτυξιακή πολιτική και επενδύσεις σε απαραίτητες υποδομές.


Πρέπει λοιπόν ο Δήμος Ξηρομέρου να διεκδικήσει την ένταξη του στα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και αυτό απαιτεί πολύ δουλειά, ικανότητα, μελέτες, τεχνικά δελτία, συχνές επισκέψεις και σοβαρή παρουσία στα Υπουργεία, στην Περιφέρεια και στους υπόλοιπους φορείς χρηματοδότησης, άριστη συνεργασία με τις διαχειριστικές αρχές, πολιτική πίεση, πειθώ, όραμα, σχεδιασμό και ολοκληρωμένες προτάσεις.

Ένα είναι το σίγουρο, ότι οι χρηματοδοτήσεις δεν έρχονται από μόνες τους. Οι χρηματοδοτήσεις δεν έρχονται με θεωρία, με απλές διαπιστώσεις, με ανέξοδες και ανεφάρμοστες προτάσεις, με λαϊκισμό, με δημαγωγία, με αυτοβαφτιζόμενα «καθαρά χέρια», με Facebook, με επίσημα Δελτίου Τύπου και πονήματα απόντων από τα κοινά και την πραγματικότητα του Ξηρομέρου, που διαστρεβλώνουν σκόπιμα τη πραγματικότητα, αλλά με πολύ δουλειά... δουλειά... δουλειά Με την βοήθεια του Excel καταγράψαμε το ύψος των 31 χρηματοδοτήσεων στα 3,5 χρόνια της δημοτικής αρχής του γιατρού κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Από αυτές τις χρηματοδοτήσεις, κάποιες έχουν πάει σε δημοπρασία, άλλες ήδη εκτελούνται ή έχουν εκτελεστεί και αρκετές είναι προς δημοπράτηση και προς εκτέλεση (οι περισσότερες εκκρεμούν προς υλοποίηση τα επόμενα χρόνια).

Το αρχείο excel αποτελείται από 6 στήλες:

1: Α/Α

2: ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

3: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

4: ΦΟΡΕΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

5: URL ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

6: ΠΟΣΟ

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, έχουμε να κάνουμε με 31 χρηματοδοτήσεις, συνολικού ποσού είκοσι οκτώ εκατομμυρίων, είκοσι τεσσάρων χιλιάδων, εκατόν εξήντα τεσσάρων ευρώ και ογδόντα εφτά λεπτών (28.024.164,87 €).

Επίσης εκκρεμούν χρηματοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το Αντώνης Τρίτσης, τα ΠΔΕ των Υπουργείων και από το Ταμείο Ανάκαμψης, που πάρα πολύ σύντομα εκτιμούμε ότι θα έχουμε ευχάριστα νέα, γιατί κάθε πολίτης που αγαπά τον τόπο του αυτό πρέπει να εύχεται για κάθε δημοτική αρχή, να φέρνει καταρχήν χρήματα στον Δήμο για έργα υποδομής (το απαραίτητο δεύτερο βήμα, μετά το πρώτο βήμα της εκπόνησης μελετών).

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, με επίσημα στοιχεία που κατά καιρούς έχουμε παρουσιάσει, ότι η παρούσα δημοτική αρχή του γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη, έχει πραγματοποιήσει ρεκόρ χρηματοδοτήσεων και δημοπρασιών και έχει ξεπεράσει σε χρηματοδοτήσεις σε μόλις λίγο πάνω από 3,5 χρόνια και τις 2 προηγούμενες δημοτικές αρχές αθροιστικά των 8,5 χρόνων.

Άξιο αναφοράς είναι, ότι καμία πρόταση χρηματοδότησης δεν έχει απορριφθεί επί της παρούσης δημοτικής διοίκησης, όπως είχαμε δυστυχώς στο παρελθόν, αλλά αντίθετα οι προτάσεις της εγκρίνονται όλες και παίρνουν και υψηλές βαθμολογίες.

Επίσης κάτι πολύ σημαντικό, ότι δεν έχει απωλέσει ούτε ευρώ από χρηματοδοτήσεις που εξασφάλισαν προηγούμενες δημοτικές αρχές, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν όπου χάθηκαν εντάξεις για 7 έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.605.143,49 €, που είχε καταφέρει να φέρει στα ταμεία του Δήμου η διοίκηση του αείμνηστου Πυθαγόρα Σαμαρά, χρήματα πάρα πολλά και απαραίτητα, που κατόπιν των απεντάξεων χάθηκαν οριστικά για τον Δήμο Ξηρομέρου (δείτε εδώ).

Η αλλαγή σελίδας και η διαφορά καταγεγραμένη και εμφανής σε κάθε καλόπιστο, με συγκεκριμένα στοιχεία και αποδείξεις.

Το ποσό που έχει έρθει ως σήμερα είναι ήδη πολύ καλό, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του Καλλικρατικού Δήμου Ξηρομέρου, αλλά οι ανάγκες για έργα υποδομής που λείπουν από τον τόπο μας είναι πάρα πολλές και χρειάζονται και επιπλέον οικονομικοί πόροι.

Αυτό που θα πούμε κλείνοντας το κείμενο μας, είναι ότι φαίνεται πλέον καθαρά και στον πιο δύσπιστο ότι κάτι έχει αλλάξει στον Δήμο Ξηρομέρου και η προσπάθεια αυτή έχει ορατά, πραγματικά και μετρήσιμα αποτελέσματα, που ο καθένας όσο κακόπιστος και να είναι τα αντιλαμβάνεται.

Σίγουρα έχουν γίνει και λάθη και ολιγωρίες και λάθος εκτιμήσεις και κανένας δεν λέει ότι όλα έχουν γίνει τέλεια. Οι διορθώσεις όπου απαιτείται πάντα είναι απαραίτητες. Το γενικό όμως αποτέλεσμα έως σήμερα αποτιμάτε σίγουρα πολύ θετικό. Βέβαια εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και αυτό ισχύει και για τη παρούσα δημοτική αρχή του γιατρού Γιάννη Τριανταφυλλάκη.

Επίσης η καλοπροαίρετη και επικοδομητική κριτική είναι απαραίτητη, επιβάλλεται και διόλου δεν βλάπτει, αντίθετα ωφελεί και επαναλαμβάνουμε ότι αναφερόμαστε στην καλοπροαίρετη και επικοδομητική κριτική και όχι στην τοξική κριτική των Fake News επίσημων δελτίων τύπου.

Δείτε το αρχείο excel εδώ.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ