2023-05-05 13:03:58
Φωτογραφία για Παρασκευή, 5/5/2023: Εργασίες ημέρας

 



Μαθηματικά: Αφού συμβουλευτούμε τη "Διερεύνηση" (σελίδα 55 - Β.Μ.), το φύλλο θεωρίας "Στοιχεία και μήκος κύκλου" και την προηγούμενη ανάρτηση, διαβάζουμε με πολλή προσοχή τη θεωρία, την εφαρμογή και τον "Αναστοχασμό" του 44ου κεφαλαίου "Κύκλος - Μήκος κύκλου", προτού λύσουμε την άσκηση 1 και τα προβλήματα 1 και 2, στη σελίδα 53 του Τ.Ε.. Τέλος, σε μια καθαρή κόλλα μιλιμετρέ, κατασκευάζουμε με τον διαβήτη μας: α) έναν κύκλο με διάμετρο 4 εκ., β) έναν κύκλο με ακτίνα 3 εκ και γ) έναν κύκλο που να έχει μήκος 21,98 εκ.. Για τους κύκλους (α) και (β) υπολογίζουμε και το μήκος τους.

Φυσική: Διαβάζουμε πολύ καλά τη θεωρία, τις παρατηρήσεις των πειραμάτων και το συμπέρασμα του ΦΕ1 "Πώς παράγεται ο ήχος" και, έπειτα, κάνουμε την εργασία 2 (σελίδες 144 - 146). Πολύτιμη είναι η συμβολή του υλικού της αντίστοιχης ανάρτησης.

Ιστορία: Αφού συμβουλευτούμε την αντίστοιχη ανάρτηση, διαβάζουμε προσεκτικά τα υπογραμμισμένα του 33ου κεφαλαίου "Οι Οθωμανοί Τούρκοι κατακτούν βυζαντινά εδάφη", προτού συμπληρώσουμε την εργασία 5, στη σελίδα 44 του Τ.Ε..

klikstimathisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ