2023-05-06 19:50:40
Φωτογραφία για Μητσοτάκης: «Το 2028 θα παραλάβουμε τα πρώτα F-35 και θα έχουν ως βάση τους την Ανδραβίδα».
 

     Την πεποίθηση του ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές της 21ης Μαΐου και ο ίδιος θα εξακολουθήσει να κρατά το τιμόνι της χώρας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πάτρα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

«Τα πράγματα γύρω μας δεν θα γίνουν πιο εύκολα, και σε ένα πιο ασταθές περιβάλλον με έναν απρόβλεπτο γείτονα –τώρα η Τουρκία μπορεί να μας κάνει ανοίγματα φιλίας, αλλά ποιος ξέρει εάν μετά τις εκλογές δεν γυρίσει πίσω στην επιθετική της ρητορική– η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ρισκάρει όσα πέτυχε, φεύγοντας από το δρόμο της σιγουριάς και της προόδου. Ούτε να κινείται σε ένα θολό τοπίο, με θολές δηλώσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως η φωνή της Ελλάδας ακούγεται δυνατή παντού, από τις Βρυξέλλες μέχρι το αμερικανικό Κογκρέσο και πως η χώρα μας μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο, σε πρωταγωνιστή.


«Τα εξοπλιστικά μας προγράμματα θα ολοκληρωθούν. Το 2028 θα παραλάβουμε τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35 και θα έχουν ως βάση τους την Ανδραβίδα», έκανε γνωστό ο πρωθυπουργός.

«Ανέλαβα ένα χρέος το 2019 να στηρίξω τις Ένοπλές Δυνάμεις μας, επειδή γνωρίζω καλά ότι η προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και της εθνικής κυριαρχίας είναι για την παράταξή μας αδιαπραγμάτευτη.

Βλέπετε ήδη τα αποτελέσματα: 24 νέα Rafale, 84 αναβαθμισμένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, νέες φρεγάτες -οι δύο πρώτες ναυπηγούνται ήδη-, σύγχρονα τεθωρακισμένα. Πάνω από όλα όμως, στηριζόμαστε στις ικανότητες εκείνων που φέρουν το εθνόσημο και τους οποίους η πατρίδα ενισχύει όσο μπορεί, ηθικά αλλά και οικονομικά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ