2023-05-09 07:07:25
Φωτογραφία για Ο Γιώργος Βαρεμένος σε συγκέντρωση στο Θέρμο:    Να μη  γίνουμε εξόριστοι στον τόπο μας



Κάλεσμα για καταδίκη της διακυβέρνησης Μητσοτάκη και ισχυρή δημοκρατική απόφαση για προοδευτική πολιτική αλλαγή απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στους κατοίκους του Θέρμου......

Ο κ. Βαρεμένος τόνισε την κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών, που διεξάγονται σε μία συγκυρία πολλαπλών κρίσεων (ενεργειακή, πληθωρισμός-ακρίβεια, πόλεμος στην Ουκρανία κλπ), που συνδυάζονται και με μία βαθειά κρίση δημοκρατίας εξ αιτίας του αυταρχικού κατήφορου του συστήματος Μητσοτάκη.

Κάλεσε τους κατοίκους του Θέρμου να αναλογισθούν: 

⦁ Αν θέλουν την αναστήλωση και την γενναία ενίσχυση του δημόσιου ΕΣΥ, αντί για την σταδιακή ιδιωτικοποίησή του, την οποία δρομολόγησε ήδη η δεξιά διακυβέρνηση και θα την προχωρήσει ακόμη πιο επιθετικά αν ο λαός δεν της δώσει εξιτήριο.

⦁ Αν επιθυμούν την ριζική λύση του εκρηκτικού προβλήματος του ιδιωτικού χρέους με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης ή θα επιτρέψουν στα αρπακτικά funds την συνέχιση των αντικοινωνικών πλειστηριασμών.

⦁ Αν θα αποφασίσουν να βάλουν ένα τέλος στην προϊούσα συρρίκνωση της πρωτογενούς παραγωγής και στην επακόλουθη κοινωνική ερήμωση της περιφέρειας, που μας οδηγεί να γίνουμε εξόριστοι στον τόπο μας ή θα δώσουν την ευκαιρία σε μία προοδευτική κυβέρνηση να ανακουφίσει το κόστος του αγροτικού πετρελαίου και τις τιμές των αγροεφοδίων και των ζωοτροφών, που καθιστούν την πρωτογενή παραγωγή μη-βιώσιμη.

⦁ Αν επιθυμούν την αντιμετώπιση της ακρίβειας με μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τα βασικά είδη διατροφής και του ΕΦΚ στα καύσιμα ή θα ανεχθούν τις προσβλητικές ελεημοσύνες των διάφορων “καλαθιών” και  “pass”, που οδηγούν σε μία ζωή με δελτίο.



Για όλους αυτούς τους λόγους, κατέληξε ο κ. Βαρεμένος, η ψήφος της 21ης Μαΐου είναι η κρισιμότερη της νεώτερης ιστορίας μας. Η  παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού μας περνάει μέσα από την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την συγκρότηση μίας δημοκρατικής-προοδευτικής κυβέρνησης μακράς πνοής, που θα επαναφέρει την Δικαιοσύνη στην οικονομία, την εργασία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και τους θεσμούς – την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ!

Τέλος, ο κ. Βαρεμένος κάλεσε τους κατοίκους του Θέρμου να δώσουν μαζικά το “παρών” στην ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα την Κυριακή 14 Μαΐου στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. 


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ