2023-05-08 23:45:32
Φωτογραφία για Ο ήχος της παράδοσης - Ένας δημοτικός τραγουδιστής με πάθος ( βιντεο )



 πηγη Greek Village Life

Ο Σεραφείμ Μπακούσης είναι ένας αξιοσέβαστος δημοτικός τραγουδιστής από την Βαλαώρα Ευρυτανίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1949......

Από μικρός ασχολήθηκε με την κτηνοτροφία, αλλά σύντομα ανακάλυψε την αγάπη του για το τραγούδι. Στα 18 του ξεκίνησε να τραγουδά σε πανηγύρια, γάμους και άλλες εκδηλώσεις στα γύρω χωριά. Ο κόσμος τον αγάπησε και η φωνή του έγινε σύμβολο της ελληνικής παράδοσης και πολιτισμού στην περιοχή.



Ο κ.Μπακούσης μας αφηγείται μερικές από τις εκδηλώσεις λατρείας που βίωσε από τους θαυμαστές του. Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα ερχόντουσαν να τον ακούσουν να τραγουδάει, ακόμη και άγνωστοι τον πλησίαζαν ζητώντας τραγούδια για την παραμονή τους σε ξένες χώρες. 



Η μουσική του Σεραφείμ έχει γίνει ένα αγαπημένο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας. Η αγάπη του για την τέχνη του και το πάθος με το οποίο τραγουδούσε άγγιξαν τις καρδιές αμέτρητων ανθρώπων και η μουσική του θα συνεχίσει να ζει ως απόδειξη της ομορφιάς και της δύναμης της παραδοσιακής δημοτικής ελληνικής μουσικής.


ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ΑΕΚ αγκάλιασε τον τίτλο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ΑΕΚ "αγκάλιασε" τον τίτλο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ