2023-05-11 21:35:36
Φωτογραφία για O Αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαΐμης σε τεχνική συνάντηση με εκπροσώπους της Κίνας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος IURC.
Στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα IURC, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, συμμετείχε την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 σε τεχνική συνάντηση με εκπροσώπους της Κίνας με στόχο την προώθηση συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με τις πόλεις Beijing, Zhengzhou,HangzhouκαιDalian. Tο πρόγραμμα IURC στοχεύει στην προώθηση αστικής και περιφερειακής διεθνούς συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών εταίρων και εταίρων της Κίνας, Αυστραλίας, Αμερικής και Ασίας στους τομείς της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και καινοτομίας στο πλαίσιοτης «Ευρώπη 2020».

Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης, Φ. Ζαΐμης, «Συζητήσαμε και προετοιμάζουμε σε συνεργασία και με τα Επιμελητήρια της Δυτικής Ελλάδας διμερείς συναντήσεις με ομολόγους και επιχειρήσεις στην Κίνα. Εστιάσαμε κυρίως σε συνεργασία για ψηφιοποίηση στις ΜΜΕ και e-commerce, κατάρτιση και δια βίου εκπαίδευση, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, αγροδιατροφή-υδατοκαλλιέργειες και γαλάζια οικονομία
. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει και σε άλλες πρωτοβουλίες που προωθούν τη συνεργασία με την Κίνα, όπως το επικείμενο Σύμφωνο Συνεργασίας σε τομείς κοινούενδιαφέροντος με την Περιφέρεια Φουτσιάν. Συνεχίζουμε με εξωστρέφεια για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα.Στη συνάντηση εκ μέρους της ΠΔΕ συμμετείχαν επίσης ο Σπ. Παπασπύρου, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και ο Καθ. Κων. Γιωτόπουλος εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο Αχαΐας.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκτός  OPEN  ο Γιάννης Λάτσιος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκτός OPEN ο Γιάννης Λάτσιος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ