2023-05-14 09:00:21
Φωτογραφία για Όταν από λάτρης των fake news, ασπάζεσαι τη μυθομανία!Το νέο έργο του επιστημονικής φαντασίας παρουσίασε, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, ο γνωστός και με το προσωνύμιο «κατόπιν ενεργειών μου» υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Λευκάδα κ. Θανάσης Καββαδάς......

Ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο (και δικό του) ρεκόρ απίστευτης αλλά και απαράδεκτης αυτοπροβολής, σε μια επίδειξη πολιτικής θρασύτητας και προκλητικότητας απέναντι στους πολίτες, με τρόπο πονηρό και επιλέγοντας να εξαπατήσει όσους δεν γνωρίζουν τα γεγονότα, προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Προφανώς δεν είμαστε εκείνοι που θα συνετίσουμε τον κ. Θ. Καββαδά, εξάλλου εκτιμάμε ότι είναι κάτι το οποίο είναι αδύνατον πλέον κανείς να πετύχει. Όμως μπορούμε και έχουμε υποχρέωση, να καταθέσουμε την αλήθεια όπως έχουμε κάνει στο παρελθόν και να ενημερώσουμε τους πολίτες, αντικρούοντας σενάρια που έχουν περάσει από το επίπεδο των fake news, στο επίπεδο της μυθομανίας.

Ας δούμε λοιπόν πολύ συνοπτικά τα πραγματικά γεγονότα για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»:

Επί δεκαετίες κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ -χωριστά αλλά και μαζί- όλοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτό το σημαντικό πρόγραμμα-εργαλείο κοινωνικής πολιτικής, βίωναν την εργασιακή ανασφάλεια ενώ τα οικονομικά προβλήματα ήταν σε μόνιμη έξαρση λόγω μη τακτικών πληρωμών και πολλοί ζούσαν με τραπεζικά δάνεια. Αντιμετώπιζαν καθημερινά την μάλλον επιδιωκόμενη και συμφέρουσα αήθη πολιτική ομηρία τους, την παντελή και συνειδητή έλλειψη πολιτικής βούλησης για την οριστική καθιέρωση του Προγράμματος και την προτροπή-απειλή «αν δεν σ’ αρέσει παραιτήσου!», που τελικά οδήγησε αρκετές/ αρκετούς στην έξοδο.

Που ήταν αλήθεια ο κ. Θ. Καββαδάς όλα αυτά τα χρόνια, πως αντιδρούσε σε όλα όσα  συνέβαιναν και ποιες ήταν οι παρεμβάσεις του για την κατάσταση ντροπής που επικρατούσε; Ως στέλεχος της ΝΔ και ως δημοτικός σύμβουλος Λευκάδας, εκλεγμένος με δεξιές παρατάξεις, πόσο τόλμησε, τι επιρροή άσκησε και τι πέτυχε για την τύχη αυτών που σήμερα αναφέρει με αυταρέσκεια ότι είναι πρώτη προτεραιότητά του;

Τίποτε, γιατί απλά ήταν οπαδός των δικομματικών σκοπιμοτήτων.

Και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία αφενός να διορθώσει την κατάσταση, αφετέρου να αποφασίσει, να δρομολογήσει και να νομοθετήσει αυτό για το οποίο πάλευαν χρόνια οι εργαζόμενοι και που φαινόταν αδύνατο: τη μονιμοποίηση και την ένταξή τους στις υπηρεσίες των Δήμων. Ήταν η υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ για την οριστική τακτοποίηση 3.000+ απασχολούμενων στο Πρόγραμμα ΒσΣ.

Έτσι την προηγούμενη δημοτική περίοδο και επί δημαρχίας Κ. Δρακονταειδή, τροποποιήθηκε ο Οργανισμός του Δήμου Λευκάδας για την ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ στο Πρόγραμμα, που υλοποιούσε για χρόνια η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση ΔΕΠΟΚΑΛ.

Αφού πέρασαν λοιπόν άλλα 4 ολόκληρα και δύσκολα χρόνια καθυστερήσεων, αγωνίας και ταλαιπωριών, λίγες μέρες πριν τις εκλογές εμφανίζεται ο κ. Θ. Καββαδάς να λύσει το πρόβλημα ως «από μηχανής θεός», να καταπλήξει τα πλήθη και προφανώς προετοιμάζεται για την φωτογράφηση στην ορκωμοσία!

Όμως οι εργαζόμενοι γνωρίζουν τι σημαίνει το χτύπημα του πολιτικάντη στην πλάτη, όπως πολύ καλά αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να σου κρατούν το χέρι στον αγώνα σου! Κι εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις αγωνίες, τα προβλήματα, τις πικρίες, τις απογοητεύσεις αλλά και την ικανοποίησή τους όταν οι πολύχρονοι, δίκαιοι και σκληροί αγώνες, βρήκαν πολιτική στήριξη και δικαιώθηκαν.

Και για να προλάβουμε, γνωρίζουμε και την απάντηση του κ. Θ. Καββαδά στην παρέμβασή μας: Φταίει η τοξικότητα, ο διχαστικός λόγος και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, είπε ψέματα για τα δασικά, τα κατά παρέκκλιση και εκτός σχεδίου οικόπεδα, το πανεπιστημιακό τμήμα και την πολιτική απάτη σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, τον πτωχευτικό κώδικα, την τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο, το ΕΚΑΒ και γενικά την Υγεία, το καταστροφικό νομοθέτημα Χατζηδάκη για το περιβάλλον, το νόμο για «διαχείριση» του νερού, την πλήρη απαξίωση των αυτοδιοικητικών θεσμών με την εξαφάνιση της Δημοκρατίας, την κατάργηση του Πρακτορείου της Τράπεζας της Ελλάδας, την δίωξη δημόσιων λειτουργών για κάλυψη παρανομιών «ημετέρων» ή κυβερνητικών επιλογών, την δημιουργία παραμάγαζων σε δημόσιες υπηρεσίες, την έλλειψη γιατρού στον Καστό, την ταύτιση της Λευκάδας με τη ρουσφετολογία των κομματαρχών του παρελθόντος, το σκάνδαλο (κατά Κ. Μητσοτάκη) των υποκλοπών, το φαγοπότι των πετσοταϊσμένων, των κολλητών, κλπ. κλπ.

Είναι έτσι λοιπόν κ. Θ. Καββαδά; Για όλα αυτά κλπ. κλπ. φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

 

Λευκάδα, 13/5/2023

Γραφείο Τύπου Ν. Ε. Λευκάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ