2023-05-25 15:21:07
Φωτογραφία για Η τεχνητή νοημοσύνη δημιούργησε τον «ιδανικό άντρα» και «ιδανική γυναίκα» αλλά...



 Συνηθίζουμε να λέμε ότι το «τέλειο» ή το «ιδανικό» -όταν μιλάμε για ανθρώπους στην προκειμένη- δεν υπάρχει πουθενά. Κι εδώ που τα λέμε, αν πάρουμε στα σοβαρά τις παρακάτω εικόνες που δημιούργησε η τεχνητή νοημοσύνη, καλύτερα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησε εικόνες του «ιδανικού» άνδρα και της «ιδανικής» γυναίκας, με τα αποτελέσματα όμως να είναι… αρκετά ανησυχητικά.

Οι εικόνες της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργήθηκαν με τη χρήση ανάλυσης εμπλοκής σε δεδομένα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας εργαλεία που εξετάζουν δισεκατομμύρια εικόνες ανθρώπων.

Τα αποτελέσματα προβληματίζουν

Τα ευρήματα παρακολουθήθηκαν από το The Bulimia Project, μια ομάδα ευαισθητοποίησης για τις διατροφικές διαταραχές, και προειδοποίησαν αυτό που προκύπτει από τις περισσότερες προσπάθειες της τεχνητής νοημοσύνης να δημιουργήσει κάτι «τέλειο»: Αποτελέσματα μη ρεαλιστικά.


Συγκεκριμένα, η εν λόγω ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αποτελέσματα των εικόνων είναι «σε μεγάλο βαθμό μη ρεαλιστικά» όσον αφορά τις απεικονίσεις των σωματότυπων, ενώ και τα πρόσωπα μοιάζουν… από άλλον πλανήτη.

Για αρχή, οι εικόνες τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες δείχνουν μια προκατάληψη για το χρώμα του δέρματος, ενώ οι εικόνες των γυναικών έτειναν να έχουν μια προκατάληψη προς τα ξανθά μαλλιά και τα καστανά μάτια, και για τους άνδρες η προκατάληψη ήταν προς τα καστανά μαλλιά και τα καστανά μάτια.

Τα αποτελέσματα σχετικά με το χρώμα των μαλλιών δεν είναι το μόνο που έχει προκαλέσει αίσθηση μετά τη δημοσιοποίηση των ευρημάτων.

Δείτε τα αποτελέσματα

Η μελέτη που διεξήχθη από το Bulimia Project με τη χρήση των Dall-E 2, Stable Diffusion και Midjourney, διαπίστωσε επίσης ότι η συλλογή εικόνων που εμπνεύστηκε η τεχνητή νοημοσύνη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν πολύ πιο «σεξουαλικά φορτισμένη» από τις εικόνες που βρέθηκαν αλλού στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά τις γυναίκες, το 37% των εικόνων που δημιουργήθηκαν από την Τεχνητή Νοημοσύνη είχαν ξανθά μαλλιά και το 53% των εικόνων που δημιουργήθηκαν περιλάμβαναν γυναίκες με λαδί δέρμα.

Εν τω μεταξύ, η εικόνα του ιδανικού ανδρικού σώματος περιείχε μεγάλους μυώδεις bodybuilder άνδρες, με μύες που φαίνονται να έχουν επίσης μυς, σκισμένα six packs και πολύ στενά μπλουζάκια.

Για τους άνδρες, το 67% των εικόνων που παρήγαγε η τεχνητή νοημοσύνη περιλάμβανε καστανά μαλλιά, ενώ το 63% των εικόνων έδειχνε μαυρισμένο δέρμα, δείχνοντας σαφή προτίμηση στους άνδρες με σκούρα μαλλιά και μεσαίου τόνου δέρμα.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ