2023-05-29 07:10:03
Φωτογραφία για Το Τουριστικό Γραφείο Char-ma Travel (Xαρ. Κράλλης) διοργανώνει 5ημερη Εκδρομή στο Νότο της Ιταλίας και συμμετέχει ο Πολ. & Μορφ. Σύλλογος Το Αιτωλικό!
Ματέρα – Τάραντας – Λέτσε – Ελληνόφωνα Χωριά Απουλίας – Αλμπερομπέλο – Μπάρι

04 – 8 Σεπτεμβρίου 2023... Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο 420 Ευρώ

Διαφορά μονόκλινου 95 Ευρώ

Δηλώσεις Θέσεων με ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 150 €

έως 12 Ιουλίου 2023

Κρατήσεις Θέσεων - Πληροφοριες:

Char-ma Travel Services 26410 39387

Ασπασία Γερολυμάτου 6970882830

Μιχάλης Κότσαρης 6972812941

Περιλαμβάνονται

Πούλμαν για όλες τις μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος

Είσοδοι πόλεων για το πούλμαν

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης στην διαδρομή Ηγουμενίτσα/Μπάρι/Ηγουμενίτσα

Διαμονή 2 νύχτες σε ξενοδοχείο 4* στο Λέτσε

Πρωινό για κάθε διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο

Συνοδός του γραφείου

Ασφάλεια Αστικής-Επαγγελματικής Ευθύνης

ΦΠΑ


Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε χώρους και μουσεία

Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Δημοτικός φόρος στο ξενοδοχείο (8,00 Ευρώ το άτομο και για τις 2 νύχτες) * πληρώνονται κατευθείαν στο ξενοδοχείο)

Προγραμμα Εκδρομής

1η μέρα : Αιτωλικό – Ηγουμενίτσα - Πλοίο

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 20.15, επιβίβαση στο πούλμαν και στις 20.30 αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Άφιξη και ύστερα από τις απαραίτητες διατυπώσεις επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους στις 23.59 για το Μπάρι της Ιταλίας. Διανυκτέρευση στο πλοίο.

2η μέρα : Μπάρι – Ματέρα – Τάραντας - Λέτσε

Άφιξη στις 08.30 στο λιμάνι του Μπάρι, πρωτεύουσα της Απουλίας. Δίπλα στο νέο λιμάνι δεσπόζει επιβλητικό το κάστρο με τέσσερις ογκώδεις τριγωνικούς πύργους και λίγο παραπέρα η Βασιλική του Αγίου Νικολάου, κτισμένη τον 11ο αιώνα στα ερείπια της έδρας του βυζαντινού κυβερνήτη φυλάει στην κρύπτη της το κλεμμένο από τη Μύρα της Λυκίας λείψανο του Αγίου, προστάτη των ναυτικών. Αποβίβαση από το πλοίο και αμέσως αναχώρηση για την Ματέρα, μια πόλη της επαρχίας Μπασιλικάτα που θα μας κόψει την ανάσα με την πρώτη ματιά. Φτάνοντας, θα συνεχίζουμε με τα Σάσι, το μέρος όπου βρίσκονται τα σπίτια-σπηλιές, οι οποίες κατοικούνταν μέχρι και το 1952, όταν η κυβέρνηση της Ιταλίας αποφάσισε να μεταφερθούν όλοι οι κάτοικοι σε πιο σύγχρονα κτίρια (οι άνθρωποι μέχρι τότε μοιράζονταν τα σπίτια τους με τα ζώα) και σήμερα μέρος αυτών έχει μεταμορφωθεί είτε σε πολυτελή ξενοδοχεία είτε σε εστιατόρια, διατηρώντας πάντα την ταυτότητά τους, με πέτρινα δάπεδα και αντίκες μοιρασμένες στο χώρο. Μια πόλη που είναι χτισμένη πάνω στο χείλος ενός φαραγγιού. Μυρίζει σε κάθε γωνία η πέτρα. Στην κορυφή του λόφου Civitas βρίσκεται ο καθεδρικός ναός, ο οποίος χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και προσφέρει πανοραμική θέα στα Σάσι. Μετά το μεσημέρι αναχωρούμε για τον Τάραντα. Η πόλη παραθαλάσσια έχει αναπτυχθεί πάνω σε μια μικρή νησίδα στο εσωτερικό της τοπικής λιμνοθάλασσας και στις ακτές γύρω απ' αυτή. Ο Τάραντας ήταν η μοναδική αποικία της Σπάρτης στη Μεγάλη Ελλάδα. Περιήγηση στην πόλη του Τάραντα με τους ευρύχωρους δρόμους και τα αρχοντικά κτήρια σε αντίθεση με την πανέμορφη παλαιά πόλη, πυκνοχτισμένη σε τειχισμένη νησίδα ανάμεσα Mar Piccolo και Golfo di Taranto. Προτείνουμε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο (να θαυμάσουμε τον Δία του Ugento και τον αρχαιότερο ελληνικό χάρτη/mappa di Soleto). Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Λέτσε, την πόλη που χαρακτηρίζεται ως «Φλωρεντία του Νότου», στο κέντρο της χερσονήσου του Σαλέντο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και γνωριμία με την πόλη (προαιρετικό). Η πλούσια ιστορία της πόλης αντανακλάται παντού. Οι γειτονιές έξω από τα τείχη, σε νεοκλασικό, είτε νεομαυριτανικό ή ακόμη και νεογοτθικό ρυθμό είναι αποτέλεσμα της επέκτασης της πόλης μετά την ενοποίηση της Ιταλίας. Αλλά φυσικά είναι ο περίτεχνος, γεμάτος πομπώδη κίνηση και αριστοτεχνικές λεπτομέρειες μπαρόκ ρυθμός, που χαρακτηρίζει την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα : Λέτσε – Ελληνόφωνα Χωριά της Απουλίας - Ότραντο

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα του Λέτσε την πλατεία του καθεδρικού ναού (Piazza del Duomo) με τα περίτεχνα κτήρια, την εκκλησία της Santa Chiara, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο που χτίστηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ, το κάστρο του Καρόλου του V που χτίστηκε τον 16ο αιώνα και ήταν η βασιλική κατοικία, δίπλα από την Όπερα, την Βασιλική της Santa Croce. Βόλτα στην κεντρικότερη οδό Via Vittorio Emanuele όπου βρίσκονται τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και καφέ. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε ένα ιδιαίτερο οδοιπορικό, στη γη ενός λαού που κράτησε για τόσους αιώνες τα ήθη, τα έθιμα και τη γλώσσα του - μια γλώσσα ξεχωριστή που θυμίζει όμως αρκετά τη δική μας. Με τις πινακίδες των εννιά ελληνόφωνων χωριών της Απουλίας να μας εύχονται ολόθερμα το… Kalos irtate, οι κατοίκους τους, οι Γραικάνοι, μας προσφέρουν ένα αλησμόνητο μάθημα Ιστορίας. Πρόκειται για μια περιοχή 100 τ.χλμ. νοτίως της πόλης Lecce, που κατοικείται από 40.000 κατοίκους, των οποίων τα ήθη, τα έθιμα, αλλά κυρίως η γλώσσα.. Calimera, Castrignano dei Greci, Corigliano d’Otranto, Martano, Martignano, Soleto, Sternatia, Zollino και Melpignano, οι εννιά κωμοπόλεις και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε τις τρείς : την Calimera, την πνευματική πρωτεύουσα, το Martano, που η πολεοδομική μορφή του αντιγράφει την αντίστοιχη ενός βυζαντινού οικισμού και τέλος την Sternatia, κτισμένη πάνω στον οδικό άξονα που κάποτε ένωνε την Αδριατική Θάλασσα με το Ιόνιο Πέλαγος και αποτέλεσε το φέουδο αρκετών τοπικών αρχόντων κατά την μεσαιωνική περίοδο. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Ότραντο Ακόμη μια πόλη που γοητεύει με την ατμόσφαιρα, την ιστορία και την ομορφιά της. Παραλιακή, η ανατολικότερη της Ιταλίας και αρκετά τουριστική, με την μεγάλη καστροπολιτεία να κρύβει μέσα στα τείχη της θησαυρούς. Στο εσωτερικό του καθεδρικού του ναού, το πάτωμα είναι ένα παγκόσμιο μνημείο του 12ου αιώνα, καθώς είναι διακοσμημένο με το μεγαλύτερο ψηφιδωτό στην Ευρώπη. Παραμονή για να περιηγηθούμε στο κάστρο, στον επιβλητικό Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Μαρτύρων, τα ιστορικά κτίρια, την υπέροχη θέα και τα ασβεστωμένα σπίτια. Επιστροφή στο Λέτσε, διανυκτέρευση.

4η μέρα : Λέτσε – Αλμπερομπέλο – Μπάρι - Πλοίο

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το ιδιαίτερο Αλμπερομπέλο -ή αλλιώς «όμορφο δέντρο», όπως κυριολεκτικά είναι η ονομασία του. Τα στενά δρομάκια και τα λευκά σπιτάκια με τους χαρακτηριστικούς γκρίζους τρούλους είναι μόλις μερικά από τα ξεχωριστής ομορφιάς στοιχεία που κάνουν το μέρος να μοιάζει παραμυθένιο. Το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό του Αλμπερομπέλο και εκείνο που του χαρίζει μια θέση στην κορυφή των πιο διάσημων ιταλικών χωριών για τους Ευρωπαίους επισκέπτες, δεν είναι άλλο από τα λευκά σπιτάκια με τις κωνικές στέγες, τα οποία θυμίζουν μνημεία άλλων εποχών ή μουσειακούς χώρους Τα μικρά σπιτάκια ονομάζονται trulli, είναι χτισμένα από ντόπιο ασβεστόλιθο με μία τεχνική που χρονολογείται από τη νεολιθική εποχή και αποτελούν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της λαϊκής ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής. Λόγω των μικρών αυτών σπιτιών, το Αλμπερομπέλο έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCΟ. Παραμονή για να περιηγηθούμε στο χωριό και συνεχίζουμε για το Μπάρι. Φθάνοντας θα έχουμε παραμονή στην πόλη για να επισκεφθούμε το κέντρο της. Στην πιο ζωηρή οδό στο Μπάρι, τη Vittorio Emanuele, θα βρούμε την πύλη για την παλιά πόλη του Μπάρι και θα συναντήσουμε την πολύβουη Piazza Mercantile για να χαθούμε μέσα στα σοκάκια. Στο κέντρο της παλιάς πόλης, θα συναντήσουμε τον ναό του Αγίου Νικολάου, προστάτη της πόλεως, ο οποίος είναι διαμορφωμένος ώστε να επιτρέπει τις επισκέψεις από μη Καθολικούς. Συγκέντρωση και μεταφορά στο λιμάνι , όπου ύστερα από τις απαραίτητες διατυπώσεις

επιβίβαση στο πλοίο , και στις 19.30 απόπλους για την Ελλάδα.

5η μέρα : Ηγουμενίτσα -Αιτωλικό

Μετά από ένα ευχάριστο ταξίδι στην Αδριατική και Ιόνιο φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα στις 06.00 και αμέσως αναχώρηση για το Αιτωλικό με ανάλογες στάσεις στη διαδρομή μας.

--

Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος

"Το Αιτωλικό"
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ