2023-05-30 18:33:40
Φωτογραφία για ΚΟΒ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ  Συλλυπητήρια για το θάνατο του Νίκου Τσάμη από τους τελευταίους μαχητές του ΕΛΑΣ στη μάχη της Αμφιλοχίας.Με βαθιά θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετάμε τον σ. Νίκο Τσάμη παλαίμαχο κομμουνιστή και από τους τελευταίους μαχητές του ΕΛΑΣ στη μάχη της Αμφιλοχίας.....

Ο Νίκος Τσάμης γεννήθηκε το 1926 στον Δρυμό του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, γιος αγροτικής οικογένειας. Από πολύ νέος εντάχθηκε στις γραμμές ΕΛΑΣ, και έλαβε μέρος ως νεαρός τότε στη Μάχη της Αμφιλοχίας με την διήμερη επιθετική και νικηφόρα μάχη της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών κατακτητών. Η Μάχη της Αμφιλοχίας ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιθετικές μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ και κατέληξε στην κατάληψη της πόλης.

Ο σ. Νίκος «έφυγε» πλήρης ημερών όχι γιατί έφυγε στα 97 του χρόνια, αλλά γιατί έζησε μια πλήρη, μια ολοκληρωμένη ζωή, γεμάτη από δημιουργικότητα, αφοσιωμένη στον αγώνα για το σοσιαλιστικό – κομμουνιστικό μέλλον, ζώντας μεγάλες και κορυφαίες στιγμές της Ιστορίας του εργατικού – λαϊκού κινήματος ως ένας από τους πρωταγωνιστές του, ως ένας από τους χιλιάδες ανώνυμους και επώνυμους αγωνιστές του Κόμματός μας. 

Σύντροφε Νίκο, θα σε θυμόμαστε παλαιότεροι και νεότεροι για το χαμόγελό σου, την αισιοδοξία σου, το παράδειγμα που διδάσκει, θα «είσαι» μαζί μας, όπως και χιλιάδες άλλα στελέχη και μέλη του Κόμματός μας που έχουν φύγει. Σου λέμε και με αυτή την ευκαιρία ότι ο δικός σου δρόμος, ο δρόμος που βάδισες εσύ και χιλιάδες άλλοι κομμουνιστές είναι τώρα ο δικός μας δρόμος, που φιλοδοξούμε να κρατήσουμε και να τον τιμήσουμε μέχρι τέλους .

Σε όλα τα χρόνια μέσα από όλες τις εκφράσεις της ζωής και της δράσης του έμεινε πιστός στις αρχές του μαρξισμού – λενινισμού, στην κομμουνιστική κοσμοθεωρία και στην ηθική και τα ιδανικά του Κόμματος της εργατικής τάξης. Στις κρίσεις του 1968 και 1991 ακλόνητος στήριξε το Κόμμα και την ανάγκη ύπαρξης και πρωτοπόρας, επαναστατικής δράσης του. Με σφοδρότητα αντιπαρατέθηκε στη συκοφάντηση της ΕΣΣΔ και των επιτευγμάτων του σοσιαλισμού, δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους συντρόφους.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους συγγενείς του. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου 2023, στο Δρυμό του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας.


 

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ