2023-06-02 08:45:05
Φωτογραφία για Το Νησιώτικο στυλ διακόσμησης
Για εμάς μπορεί να είναι ύφος ταυτόσημο του καλοκαιριού και των Eλληνικών νησιών όμως ανήκει και αυτό στις ethnic διακοσμήσεις, αφού για όλους τους άλλους εκπροσωπεί κάτι αντίστοιχο με ό,τι για εμάς οι διακοσμήσεις πχ σε στυλ Μεξικάνικο, Αφρικανικό, Ανατολίτικο κλπ.

Πολύ λευκό, πολύ μπλε, καθαρές λιτές γραμμές στα αντικείμενα, φυσικά υλικά, πέτρα, πηλός, καλάμι, ξύλο, ψάθα, υφάσματα σε συνδυασμούς που το γαλάζιο - μπλε είναι απαραίτητο, χτιστά καθίσματα τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και στο εσωτερικό, πολλές γλάστρες αλλά καθόλου εξεζητημένης εμφάνισης.

Ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο αλλά σχετικά δαπανηρό και ιδιαίτερα δύσκολο ύφος για να το ακολουθήσετε σε ό,τι αφορά δομικά-αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά (καμάρες, πολλά χτιστά στοιχεία κλπ) ειδικά εκ των υστέρων σε ένα ήδη διαμορφωμένο  σπίτι,  όμως και μόνο με τον συνδυασμό των βασικών αγαπημένων του υλικών (καλάμι, ψάθα, ύφασμα, κιούπια, πολλά λουλούδια, ξύλινα έπιπλα σε λιτές γραμμές) και χρησιμοποιώντας τις βασικές του αποχρώσεις που είναι γενικά έντονες με το λευκό και το μπλε να κυριαρχούν, μπορείτε εύκολα σε εξωτερικούς κυρίως χώρους να μεταφέρετε κάτι από την ...αύρα του ελληνικού καλοκαιριού.  


Μια ...παγίδα που υπάρχει και στο νησιώτικο στυλ όπως και σε όλες τις ethnic διακοσμήσεις, είναι το πόσο εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε μια κακόγουστη - κιτς διακόσμηση αν την ...φορτώσετε με οικονομικά αντικείμενα-τουριστικά σουβενίρ κλπ.  

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε λιγότερα και ποιοτικότερα αντικείμενα ή και κάποιες χειροποίητες καλοκαιρινές κατασκευές σε ταιριαστό ύφος-αποχρώσεις από το να γεμίσετε κάθε σημείο ενός δωματίου με κάτι απλώς ...μπλε. Το  συνολικό αποτέλεσμα δεν θα έχει τίποτα από την καλαισθησία και την απλότητα που χαρακτηρίζουν το αυθεντικά νησιώτικο ύφος. 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest.com/soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ