2023-06-03 23:06:02
Φωτογραφία για Εκδήλωση του ΕΑΑ στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα Σταύρου Κατσανέβα
Εκδήλωση του ΕΑΑ στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα επιστήμονα και λόγιου, Σταύρου Κατσανέβα, ομότιμου καθηγητή Αστροσωματιδιακής Φυσικής και Κοσμολογίας του APC και διευθυντή του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Βαρυτικών Κυμάτων.

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, ώρα 7.30μ.μ.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Όθωνος 100, Κηφισιά

Προβολή της ταινίας «Αποκαλύποντας το αόρατο Σύμπαν - Η αστρονομία των πολλαπλών αγγελιοφόρων», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 180 χρόνια του ΕΑΑ

Η ταινία έχει παραχθεί στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος AHEAD2020, σε σκηνοθεσία του Φάνη Ματσόπουλου, με τη συνεργασία της ομάδας ακτίνων-Χ του Ινστιτούτου ΙΑΑΔΕΤ του ΕΑΑ και θα μας ξεναγήσει στα εκρηκτικά αστρικά φαινόμενα που εκπέμπουν ακτινοβολία ακτίνων-Χ και βαρυτικά κύματα, δηλαδή στην καινούργια Αστρονομία των «πολλαπλών αγγελιαφόρων».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Διευθυντής του ΕΑΑ, Καθ. Μανώλης Πλειώνης, ενώ ο Διευθυντής του Ινστιτούτου ΙΑΑΔΕΤ του ΕΑΑ, Δρ. Σπύρος Βασιλάκος, θα αναφερθεί στο έργο και την προσωπικότητα του Σταύρου Κατσανέβα.

Η ταινία έχει ήδη προβληθεί σε πάνω από 100 Πλανητάρια σε ολόκληρο τον κόσμο έχοντας προσελκύσει πάνω από 3 εκατομμύρια θεατές.
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ