2023-06-12 07:33:03
Φωτογραφία για Market Pass: Πότε καταβάλλεται η τελευταία δόση



Οδυσσέας Δροπολίτης

Η πληρωμή του Market Pass αφορά μόνο τους  645.000 δικαιούχους της άυλης, ψηφιακής κάρτας, καθώς οι υπόλοιποι που είχαν επιλέξει κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό έχουν λάβει ήδη ολόκληρο το ποσό της επιδότησης......

Πιο συγκεκριμένα, την ενίσχυση που δικαιούνται αναμένεται να λάβουν αναδρομικά και χιλιάδες δικαιούχοι στους οποίους είχε αποσταλεί email για να διορθώσουν το ΙΒΑΝ, καθώς η αίτηση τους είχε εγκριθεί, αλλά δεν ήταν δυνατόν να γίνει η καταβολή των χρημάτων.



Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει η πιθανότητα να συνεχιστεί το συγκεκριμένο μέτρο και μετά τον Ιούλιο, καθώς το κύμα ανατιμήσεων (11,4%) στα τρόφιμα συνεχίζεται όπως αποτυπώνεται και στα στοιχεία για τον πληθωρισμό, ενώ, όπως προκύπτει και από την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, έχουν δημιουργηθεί τα αναγκαία δημοσιονομικά περιθώρια.

Οι πληρωμές του Μarket pass άρχισαν τον περασμένο Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 3 του μήνα.



Οι δικαιούχοι, που είχαν επιλέξει κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, έλαβαν στις αρχές Μαΐου την τελευταία επιδότηση για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Όσοι προτίμησαν την κατάθεση του επιδόματος στην άυλη κάρτα θα εισπράξουν την τελευταία δόση στις 3 Ιουλίου, ενώ οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.



Τα ποσά που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του Market Pass



22 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό,

32 ευρώ για ζευγάρι χωρίς τέκνα,

το ίδιο ποσό (32 ευρώ) δικαιούται και μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο,

42 ευρώ λαμβάνει μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 42 ευρώ,

με δύο εξαρτώμενα τέκνα 52 ευρώ,

με τρία 62

με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 72 ευρώ.

aftodioikisi.

ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ