2023-06-14 00:44:14
Φωτογραφία για Έρευνα σε Ιερές Μονές του Αγίου Όρους εδώ για ξέπλυμα χρήματος- Ποιες είναι στο στόχαστρο
Μια επισταμένη έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλες συναφείς "μη ιερές μπίζνες” από Μονές του Αγίου Όρους, διενεργεί εδώ και έναν χρόνο ο επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, ε.τ αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαρ. Βουρλιώτης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η έρευνα έχει θέσει επί τάπητος τα οικονομικά στοιχεία 8-10 μονών που παρουσιάζουν έντονη "εμπορική δραστηριότητα” και ήδη εντοπίζονται στοιχεία που μπορούν να αξιοποιηθούν. Μάλιστα μεταξύ αυτών είναι και Μονές δημοφιλείς ή που έχουν έρθει στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα με βάσει τις πολιτικές εξελίξεις και όσα έχουν γραφτεί κατά κόρον για σχέσεις του νεοεμφανιζόμενου κόμματος "ΝΙΚΗ” με κάποιες από αυτές. Μάλιστα έχουν ανασυρθεί και υποθέσεις από το αρχείο, καθώς είχαν τεθεί κατά το παρελθόν, ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα στοιχεία.

Ενδείξεις

Παρότι η έρευνα έχει ξεκινήσει σε ανύποπτο χρόνο, είναι προφανές πως λαμβάνει στοιχεία επικαιρότητας δεδομένου ότι έχει γίνει πολύς λόγος για παρεμβάσεις Αγιορειτών στην εκλογική διαδικασία υπέρ του κόμματος ΝΙΚΗ. Η έρευνα πάντως δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, και σίγουρα όχι πριν τις εκλογές.


Ο αντιπρόεδρος

Πάντως, έχει προκαλέσει αίσθηση η τοποθέτηση του ε.τ αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Γ. Αποστολάκης ως επικεφαλής του συνδυασμού Επικρατείας, του κόμματος ΝΙΚΗ, στις επικείμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου. Μετά τον Α. Κανελλόπουλο του ΕΑΝ, στη μάχη των εκλογών ρίχνεται τώρα και ο πρώην αντιπρόεδρος (αποχώρησε το 2021) του Αρείου Πάγου, με το κόμμα που υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έλαβε περίπου 172.260 ψήφους και ποσοστό 2,92 %.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Αποστολάκης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δέχτηκε να πάρει μέρος στον εκλογικό στίβο σημειώνοντας ότι "Η πρόταση αυτή ήλθε σε μία ώρα της ζωής μου που, έχοντας αφυπηρετήσει -μετά 38ετή ευδόκιμη υπηρεσία- από την πολιτική και ποινική Δικαιοσύνη, είμαι πλέον αποδεσμευμένος από την ιδιότητα του Δικαστή και την αποστασιοποίηση από τα κοινά που εκ της θέσεώς του οφείλει”.

Ο κ. Αποστολάκης τονίζει "Έχοντας πλήρη συναίσθηση του χρέους, αποδέχθηκα την πρόταση και συντάχθηκα με τους λοιπούς υποψήφιους του ψηφοδελτίου της "ΝΙΚΗΣ". Πάντα πίστευα ότι οι νεοέλληνες είμαστε "γέννημα και θρέμμα Ρωμηοί". Ότι το ήθος των Ρωμηών προγόνων μας που κληρονομήσαμε, η Ρωμαίικη φιλοθεΐα και φιλανθρωπία, δεν πρέπει να σβηστεί από την καταιγίδα της αποκαλούμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ότι έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε ένα τέτοιο ήθος, μέχρι να "φύγει το ψευτο-Ρωμαίϊκο" που αιχμαλώτισε και αλλοίωσε τον κοινωνικό και προσωπικό βίο μας. Έχω ακόμη στα αυτιά μου την προτροπή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, "Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι πρόγονοί μας από τους τάφους… Αν οι Χριστιανοὶ δεν ομολογήσουν, δεν αντιδράσουν, αυτοί θα κάνουν χειρότερα. Ενώ, αν αντιδράσουν, θα το σκεφθούν…". Ξέρω ότι και οι άνθρωποι της "ΝΙΚΗΣ" σ’ αυτήν την προτροπή υπακούσαντες δίνουν τον αγώνα τους”.

Πηγή capital
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ