2023-06-19 10:02:15
Φωτογραφία για 30 Εντυπωσιακές σκεπαστές  βεράντες
Οι προστατευμένοι όχι μόνο από τον ήλιο αλλά και από βροχή - αέρα εξωτερικοί χώροι προσφέρουν πολύ περισσότερες επιλογές διαμόρφωσης, αφού για παράδειγμα μια σκεπαστή βεράντα, ο χώρος κάτω από μια ξύλινη πέργκολα κλπ θαυμάσια μπορούν να διαμορφωθύν σαν ένα επιπλέον καλοκαιρινό ...δωμάτιο.

Ειδικά σε εξοχικά - καλοκαιρινά σπίτια ένας τέτοιος προστατευμένος χώρος μπορεί σχεδόν να υποκαταστήσει καθιστικό - τραπεζαρία, διαμορφωμένος με όσο απλές ή πιο "εξεζητημένες" επιλογές επιθυμεί κανείς τόσο σε έπιπλα όσο και λοιπό εξοπλισμό και διακοσμητικά αντικείμενα. 

Ο κεντρικός αλλά και ο βοηθητικός - ατμοσφαιρικός φωτισμός, ένα χαλί από συνθετική ψάθα, μαξιλάρια - υφασμάτινα στοιχεία σε χαρούμενα χρώματα και σχέδια και βεβαίως όσο περισσότερα φυτά είναι τα βασικά στοιχεία με τα οποία ένας σκεπασμένος εξωτερικός χώρος μπορεί να διαμορφωθεί εφάμιλλα ενός καθιστικού ή τραπεζαρίας για τους καλοκαιρινούς μήνες. 


Αιώρες, κάποια μεμονωμένα ιδιαίτερου σχεδιασμού έπιπλα εξωτερικού χώρου όπως και πρόσθετα στοιχεία σκίασης, αν χρειάζεται, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία μιας όχι μόνο όμορφης αλλά και λειτουργικής σκεπαστής βεράντας. 

Συχνά έχουμε την τάση να  συνδέουμε τις διαμορφώσεις αυτού του τύπου αποκλειστικά με ...βίλες και γενικά πολυτελή σπίτια. Η πραγματικότητα είναι πως ακόμη και το σκεπασμένο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος ή μια πέργκολα σε αστική ταράτσα μπορούν θαυμάσια να διαμορφωθούν λίγο πιο "επιμελημένα", από όσο συνηθίζουμε στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, ακόμη και με πολύ οικονομικές επιλογές και DIY έπιπλα όπως για παράδειγμα με έπιπλα από παλέτες, έπιπλα κήπου που ανά εποχές διατίθενται στην αγορά σε τιμές προσφοράς  κλπ

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για χώρους αναντικατάστατης όχι μόνο αισθητικής αλλά και λειτουργικότητας, αφού ένας τέτοιο προστατευμένος εξωτερικός χώρος μπορεί να πραγματικά το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων μας στο σπίτι τους καλοκαιρινούς μήνες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ