2023-06-21 12:00:41
Φωτογραφία για Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσίαση του ΠΑΝΑΡΜΟΝΙΟΝ της δράσης «Οκτάηχος – Octaochos”
Στην κατάμεστη αίθουσα της «Γλυπτοθήκης» της Παλιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου, με αφορμή της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την υιοθέτηση της Σύμβαση για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (2003) παρουσιάστηκε το μουσικό έργο "Παναρμόνιον" της Χρυσούλας Τασολάμπρου, μέρος της δράσης "Οκτάηχος - Octoechos", αποτελούμενο από Βυζαντινά μέλη -Παραδοσιακά και Ρεμπέτικα τραγούδια υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, και της Ι.Μ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας.. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ.Δαμασκηνός και ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου.

Ομιλητές ήταν ο Άρχων Πρωτοψάλτης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Βοστώνης κ. Φώτης Κετσετζής με θέμα «Αναφορά στη Βυζαντινή Μουσική και το Πατριαρχικό ύφος» και ο καθηγητής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής - Φιλόλογος κ. Χρήστος Ζήσης με θέμα «Η διάσωση και διάδοση της καθ’ ημάς κοσμικής μουσικής, μέσα από αγιορείτικους κώδικες βυζαντινής σημειογραφίας».


Μέρος του έργου απέδωσε μουσικά η χορωδία "Αγία Σκέπη" συνοδευόμενη από τους μουσικούς Χρήστο Ζήση, Γιώργο Λιούλιο και Γιώργο Τσούμα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Αγρινίου κ. Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου κ. Δαουτίδης, η κ. Αμαλία Βούλγαρη – Εντεταλμένη Σύμβουλος/Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΥΑ κ. Κωνσταντίνος Κιτσοπάνος, ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Καντάνης, ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής κ. Ανδρέας Λαναράς, ο καθηγητής κ. Βασίλης Γρηγορόπουλος, οι αιδεσιμότατοι ιερείς Ευάγγελος Ασπρογιάννης, Ιωάννης Γκιάφης, Λεωνίδας Παναγιωτόπουλος και Οδυσσέας Κυρόσημος του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αμφιλοχίας, η διευθύντρια του Κέντρου Διημέρευσης "Ηλιαχτίδα" κ. Μαργιέτα Τσούνη, ο πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΑΣ Αγρινίου κ. Θέμης Γαμβρούλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ανδρέα Μακρυνεία κ. Στάθης Λαγός, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων κ. Δημήτρης Αναστασίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Πολλοί εκπαιδευτικοί και πολίτες του Δήμου Αγρινίου και όμορων Δήμων.

Η δράση ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Αγρινίου, της Π.Δ.Ε και της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος και αποτελεί προφεστιβαλική εκδήλωση του "4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου".

Την όλη εκδήλωση συντόνισε με άψογο τρόπο η εκπαιδευτικός και μέλος της χορωδίας «Αγία Σκέπη» κυρία Λένα Ζαμπάρα.

Η κ. Τασολάμπρου ευχαριστεί όλους για την αθρόα προσέλευση, ιδιαιτέρως δε όλα τα ΜΜΕ που επικοινώνησαν την εκδήλωση, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και την τηλεόραση του Αχελώος TV.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ