2023-07-03 19:51:06
Φωτογραφία για Παύλος – Νικόλαος: Η πρώτη τους συνέντευξη στην Ελλάδα! Σε ποια εκπομπή θα εμφανιστούν
Στην εκπομπή «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, που θα μεταδοθεί από το ΕΡΤNEWS και την ΕΡΤ1 το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουλίου 2023, στις 23:45 θα μιλήσουν για πρώτη φορά οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του τέως βασιλιά, Παύλος και Νικόλαος.

Η βασιλεία καταργήθηκε οριστικά στην Ελλάδα το 1974, με δημοψήφισμα. Με τον πρόσφατο θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, έκλεισε ένας κύκλος της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καθώς πέθανε κι ο τελευταίος της δυναστείας που κάποτε διετέλεσε βασιλιάς της Ελλάδας.

Στην εκπομπή «365 στιγμές», με τη Σοφία Παπαϊωάννου, μιλούν οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του τέως βασιλιά, Παύλος και Νικόλαος, για το πώς βίωσαν την περίοδο μετά την κατάργηση της βασιλείας, πώς ήταν να μεγαλώνουν ως παιδιά ενός βασιλιά χωρίς βασίλειο, γιατί δεν θέλουν το επίθετο Γλύξμπουργκ, και γιατί θα ήθελαν να τους επιστραφεί η ελληνική ιθαγένεια.

Στην εκπομπή μιλούν, επίσης, οι ιστορικοί Κώστας Κωστής και Κωνσταντίνα Μπότσιου και ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην προσφυγή της τέως βασιλικής οικογένειας για το θέμα της περιουσίας.

Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ