2023-07-03 18:48:16
Φωτογραφία για Εξαιρετικά αποτελέσματα από την πρώτη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στην Summer Fancy Food Show '23
Εξαιρετικά αποτελέσματα από την πρώτη συμμετοχή

του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στην “Summer Fancy Food Show ’23”,. στο πλαίσιο της καμπάνιας Western Greece Seafood και

του έργου «Προώθηση/προβολή αλιευμάτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εσωτερική αγορά και Τρίτες Χώρες »

Τα εκλεκτά αλιεύματα του τόπου μας ταξιδεύουν με το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο της καμπάνιας “Western Greece Seafood”. Πρώτος σταθμός της καμπάνιας ήταν η Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα η έκθεση “Summer Fancy Food Show 2023”.

Ένα τριήμερο μεστό γνωριμιών, επαγγελματικών επαφών, με προοπτικές συμφωνιών και νέων συνεργασιών, με τον απολογισμό να είναι ιδιαίτερα θετικός για τα εκλεκτά προϊόντα αλιείας που παράγονται στον τόπο μας, υλοποιώντας πάνω από 90 Β2Β συναντήσεις.


H “Summer Fancy Food Show” έχει καθιερωθεί ως η πιο σημαντική Β2Β έκθεση τροφίμων και ποτών στη Β. Αμερική, με επισκέπτες απ’ όλες τις γωνιές της Αμερικάνικης Ηπείρου και όχι μόνο. Κάθε χρόνο, χιλιάδες εμπορικές συμφωνίες κλείνονται το τριήμερο που διαρκεί η έκθεση, με τις ελληνικές επιχειρήσεις να πρωτοστατούν και να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες επισκέφτηκαν την έκθεση στην οποία συμμετείχαν 1.800 εκθέτες από 27 χώρες.

Τα εκλεκτά αλιεύματα τα οποία παράγονται και τυποποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως το αυγοτάραχο Μεσολογγίου, η γάμπαρη Αμβρακικού, τα αλίπαστα της λιμνοθάλασσας, η αθερίνα της λίμνης Τριχωνίδας και το χέλι, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στα πλαίσια της συμμετοχής και των γαστρονομικών δράσεων γευσιγνωσίας που υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη των σεφ του Ελληνικού Εστιατορίου “THALASSA” της Νέας Υόρκης, κεντρίζοντας το ενδιαφέρων τον Brokers, εισαγωγέων προϊόντων και της Ελληνικής Ομογένειας.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν προσωπικά και τίμησαν με την παρουσία τους, η Διεθνούς Φήμης Σεφ Μαρία Λόη, η οποία τρέφει την καταγωγή της από το Θερμό Αιτωλοακαρνανίας και η οποία κατέβαλε και ιδιαίτερες προσπάθειες για την υποστήριξη και την προώθηση των προϊόντων του τόπου μας και τις τρεις ημέρες της έκθεσης, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γενικός Πρόξενος του Ελληνικού Προξενείου της Νέας Υόρκης, ο Νικόλαος Θωμόπουλος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ στο γραφείο ΟΕΥ της Νέας Υόρκης, ο Διονύσης Πρωτοπαπάς, Σύμβουλος ΟΕΥ Α’ στο γραφείο ΟΕΥ του Τορόντο στον Καναδά.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ