2023-07-08 08:12:25
Φωτογραφία για ΕΦΕΤ: Νέα ανάκληση για δημοφιλή ζελεδάκια. Κίνδυνος για τα παιδιά
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), για τη διακίνηση στην Ελλάδα από την ολλανδική εταιρία “Beagley Copperman B.V.” προϊόντων (ζελεδάκια σε μορφή ράβδου) που περιέχουν τα πρόσθετα Ε407 και E410.

Τα εν λόγω πρόσθετα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σε ζελεδάκια διότι η παρουσία τους στα συγκεκριμένα τρόφιμα δημιουργούν κατά την κατανάλωσή τους συνθήκες ενδεχόμενου πνιγμού. Η ίδια μάρκα ζαχαρωτών είχε ανακληθεί και το 2022 από τις αρχές του Βελγίου

Το πρόσθετο Ε407 (καραγενάνη) χρησιμοποιείται ως συντηρητικό τροφίμων (γαλακτοματοποιητής, πυκνωτικό μέσο, σταθεροποιητής) και είναι αμφιλεγόμενο, καθώς έχει κατηγορηθεί για παθήσεις του πεπτικού συστήματος, φλεγμονές ακόμη και καρκίνο. Tο κόμμι χαρουπιoύ Ε 410 χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία τροφίμων ως πηκτικό.

Πρόκειται για τα προϊόντα “Speshow Assorted Jelly Straws”, τα οποία διακινήθηκαν από την ολλανδική εταιρεία “Beagley Copperman B.V.”

O Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω εικονιζόμενα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ