2023-07-23 08:23:26
Φωτογραφία για H εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης – Συνέδριο με έγκριτους ομιλητές στην Πάτρα

 



«Η λελογισμένη εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης θα βοηθήσει στην ανάπτυξη μίας σειράς τομέων, της καθημερινότητας και της τεχνολογίας». Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι έγκριτοι ομιλητές που συμμετείχαν στο συνέδριο με τίτλο: «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρόοδος ή απειλή της ανθρωπότητας;», στην κεντρική αίθουσα του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων.

Ομιλητές από τον χώρο της τεχνολογίας, των επιστημών, της οικονομίας και του εμπορίου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στη χρήση της, στο παρόν και το μέλλον, με ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και κοινό χαρακτηριστικό τη διάθεση για διάλογο. Ακόμη ένα κοινό συμπέρασμα ήταν ότι δεν πρέπει να υπονομευθεί ο ανθρώπινος παράγοντας και σε πολλές των περιπτώσεων η παράδοση που τον συνοδεύει σε εκφάνσεις της ζωής και των επαγγελμάτων.

Στο πλαίσιο του αιώνα της Ψηφιακής Επανάστασης που διανύουμε, η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί την επιτομή της προόδου της ανθρωπότητας, καθώς στόχος της είναι η  δημιουργία υπολογιστικών συστημάτων που μιμούνται στοιχεία της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ευφυΐας, τις νοήμονες μηχανές. Στο πνεύμα αυτών των εξελίξεων κινήθηκαν οι θεματικές του συνεδρίου.  Η τεχνητή νοημοσύνη καθοδηγείται από τη σύγχρονη τεχνολογία μέσα από την ανθρώπινη νοημοσύνη. Έχει όμως την ικανότητα ο άνθρωπος να λειτουργήσει με ενσυναίσθηση σε αυτή την διά δράση και να διατηρήσει τις ισορροπίες που θα προστατεύσουν την κοινωνία του από τη νέα τεχνολογία; Μπορεί να ενσωματώσει τις εξελίξεις της Τεχνητής Νοημοσύνης σε μία μια κοινωνία πολιτών με κυρίαρχα στοιχεία τη συμμετοχικότητα, την αποδοχή της διαφορετικότητας και την ενσωμάτωση, τη δικαιοσύνη, την κοινωνική ευθύνη στο πλαίσιο κοινών οραμάτων και ηθικών στόχων;  Ή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μία νέα «πανδημία» όπως αναφέρει επίμονα ο σύγχρονος παγκόσμιος Τύπος «Πανδημία αποκλεισμού του ανθρώπου»;. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε ο διάλογος και η καταγραφή των δεδομένων που αφορούν στις θετικές αλλά και προβληματικές  επιπτώσεις των εφαρμογών της Τεχνητής Νοημοσύνης σε όλους τους κλάδους της κοινωνίας μας, έως και την απλή καθημερινότητα.

Το συνέδριο που διοργάνωσε ο όμιλος μέσωn ενημέρωσης «Plus Media» και η Κύμανση ΑΜΚΕ, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Οικονομικό Επιμελητήριο ΒΔ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας, τον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Πατρών και την εταιρεία TRUTH 2 ME, ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαϊμη, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Μπούρα και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Στην πρώτη ενότητα που αφορούσε τον επιστημονικό κλάδο μίλησαν, ο Κυριάκος Σγάρμπας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, με θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μετά το Τεστ Turing και ο Παύλος Πέππας, Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, με τίτλο της ομιλίας του: «Η Πορεία και οι Προοπτικές της Τεχνητής Νοημοσύνης». Την ενότητα προλόγισε η Υφυπουργός Υποδομών και βουλευτής Αχαΐας με τη ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Στην ενότητα των εταιρειών, ο Παύλος Πελέκης, Head of Account Manager “Memorandum Cyber security” πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη: Εχθρός ή Φίλος του Ανθρώπου», ενώ ο Μεγακλής Βασιλάκης, Co-founder & CTO “Squaredev” για το «Τι είναι και πως λειτουργούν τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα Chat GPT».

Ακολούθως, από τον τομέα της Οικονομίας ο Δρ. Ιωάννης Πατινιώτης, Οικονομολόγος – Finance Director Carras (Hellas) SA, Πρόεδρος Οικονομολόγων Ναυτιλίας, Μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών, Ακαδημαϊκός Ερευνητής σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού και Τεχνητής Νοημοσύνης αναφέρθηκε στους «Τομείς Εφαρμογής Τεχνητής Νοημοσύνης».

Επίσης, ο Γεώργιος Παππάς, Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βορειοδυτικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, Διδάσκων μεταπτυχιακών ΙΕΣΟΕΛ και ΕΚΠΑ για το «ChatGPT και την οικονομία», ενώ ο Ιωάννης Παπανίκος, μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Τμήμα Δυτικής Ελλάδας τοποθετήθηκε για τις «Προκλήσεις και τις Ευκαιρίες της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Στην τέταρτη και τελευταία ενότητα που αφορούσε την Κοινωνία, μίλησαν: Ο Δημήτρης Καλλές, Καθηγητής Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με τοποθέτηση που είχε τον τίτλο: «Τεχνητή Νοημοσύνη και Κοινωνία».  Ο Δρ. Σπυρίδων Παπαδάκης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής ΔΔΕ Αχαΐας – Διδάσκων – Μέλος ΣΕΠ Π.Σ. & Πληροφορικής & Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) για την «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση: Νέες δυνατότητες και προκλήσεις για τη διδασκαλία και τη μάθηση».

Τέλος, στον ίδιο θεματικό κύκλο ομιλήτρια ήταν η Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου, Πρόεδρος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Δυτικής Ελλάδας, η οποία αναφέρθηκε στις «Ευκαιρίες και απειλές για τον κόσμο της εργασίας», όπως και ο Κώστας Ζαφειρόπουλος, ο Πρόεδρος Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με την εξής τοποθέτηση: «Τεχνητή Νοημοσύνη: Μη κοινωνικότητα στο Εμπόριο».

Το βασικό συμπέρασμα για την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης – Συνέδριο με έγκριτους ομιλητές στην Πάτρα 6Το βασικό συμπέρασμα για την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης – Συνέδριο με έγκριτους ομιλητές στην Πάτρα 7Το βασικό συμπέρασμα για την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης – Συνέδριο με έγκριτους ομιλητές στην Πάτρα 8Το βασικό συμπέρασμα για την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης – Συνέδριο με έγκριτους ομιλητές στην Πάτρα 9Το βασικό συμπέρασμα για την εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης – Συνέδριο με έγκριτους ομιλητές στην Πάτρα 10

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ