2023-08-12 11:30:05
Φωτογραφία για Στον εισαγγελέα άλλοι 40 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη
Ακόμα 40 άτομα, 39 Κροάτες και 1 Έλληνας, οδηγήθηκαν σήμερα, Σάββατο 12/08, στην Ευελπίδων ενώπιον του εισαγγελέα, για να απολογηθούν και αυτοί για το φονικό επεισόδιο στη Νέα Φιλαδέλφεια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Ήδη από χθες έχουν κριθεί προφυλακιστέοι 30 χούλιγκαν (28 Κροάτες, 1 Έλληνας και 1 Αλβανός) για το φονικό επεισόδιο και τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα η 2η ομάδα κατηγορούμενω,ν ενώ αύριο, Κυριακή 13/08, θα απολογηθούν και οι τελευταίοι 45 που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι και οι 30 πρώτοι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τη συμμετοχή τους στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, η κηδεία του οποίου πραγματοποιήθηκε χθες στην Ελευσίνα σε κλίμα οδύνης.

Τι ισχυρίστηκαν οι προφυλακιστέοι κατηγορούμενοι


Οι Κροάτες κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν πως δεν είχαν πάνω τους μαχαίρια και πως δεν πήγαν στο σημείο με πρόθεση να επιτεθούν στους οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας τους.

Ο 22χρονος Αλβανός υποστήριξε πως εργάζεται ως ηλεκτρολόγος και πως τη Δευτέρα βρισκόταν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας για δουλειά ενώ ο 27χρονος Έλληνας, επιχειρηματίας στο επάγγελμα, είπε πως βρισκόταν στην περιοχή καθώς είχε ραντεβού με άνθρωπο από τον οποίο θα αγόραζε μοτοσυκλέτα και πως πήγε στο σημείο από περιέργεια όταν άκουσε την φασαρία.

Σήμερα η λήψη DNA και από τους 105 συλληφθέντες

Παράλληλα, θα ξεκινήσει σήμερα και η λήψη DNA από τους 105 συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, καθώς σύμφωνα με τον νόμο είχαν 48 ώρες προθεσμία, από τη στιγμή που εκδόθηκε η διάταξη για τη λήψη του, για να ζητήσουν οι κατηγορούμενοι, εφόσον το θελήσουν, να παρίσταται στη διαδικασία τεχνικός σύμβουλος.

Στη συνέχεια, θα γίνει αντιπαραβολή του DNA του Μιχάλη και τα ευρήματα από τη σορό του με DNA κατηγορούμενων, γενετικό υλικό από την περιοχή, κηλίδες αίματος στα όπλα.

Δύσκολη η εξιχνίαση της δολοφονίας του 29χρονου – Τι προβληματίζει τις Αρχές

Πηγές της Αστυνομίας, σύμφωνα με το MEGA, αναφέρουν πως η εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δε διακρίνονται πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και καμία διάθεση από τους συλληφθέντες να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν.

Αναφορικά με το DNA, το οποίο ενδεχομένως να ταυτοποιήσει τον δράστη, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια τονίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να συλλεγεί από τα νύχια του θύματος, ζητώντας μάλιστα αν υπάρχουν άλλα ρούχα του 29χρονου ή αξεσουάρ που φορούσε, στα οποία ίσως να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα ξένου γενετικού υλικού.

Αστυνομικοί τονίζουν πως πρόκειται για πολύ δύσκολη έρευνα, αφού από τα βίντεο που έχουν καταγράψει το συμβάν, δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια πρόσωπα.

Από τις Αρχές, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, γίνεται προσπάθεια απομόνωσης ενόχων, ωστόσο υπογραμμίζεται ότι θα είναι μια μακρόσυρτη διαδικασία.

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ