2023-08-23 09:19:01
Φωτογραφία για Πολλοί πιστοί στον Εσπερινό της “Παναγίας Λεσινιώτισσας” (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την Τρίτη  22 Αυγούστου το  απόγευμα Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της “Παναγίας Λεσινιώτισσας”.....

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνος  

Χτες γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα παρουσία εκατοντάδων  πιστών απ’ όλο το δήμο Μεσολογγίου και το Ξηρόμερο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού,   και με την συμμετοχή ιερέων της περιοχής τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. 

Πρόκειται για ένα μοναστήρι που η ιστορία του συνδέεται άρρηκτα με τον Επαναστατικό Αγώνα της Απελευθέρωσης του 1821, καθώς αποτέλεσε καταφύγιο των επαναστατημένων και διωγμένων Ελλήνων, τόπος που αποπνέει μοναδική πνευματικότητα και θρησκευτικότητα. Χτισμένο στις 11 Οκτωβρίου του 1595, γιορτάζεται η μνήμη της Παναγίας στον ιερό αυτό χώρο στις 22 και 23 Αυγούστου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν τα κελιά των μοναχών, το καμπαναριό και ο εξαίρετος περίβολος χώρος με την πυκνή βλάστηση. Με την φροντίδα και έξοδα των πιστών η περιοχή αναβαθμίζεται και αποτελεί μια όαση στον κάμπο του Λεσινίου.





ximeronews
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ