2023-08-28 12:41:33
Φωτογραφία για 6 Εύκολες αλλαγές για παλιά ενοικιαζόμενα σπίτια
Οι αλλαγές - ανακαινίσεις σε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι είναι εξ αντικειμένου πιο περιορισμένες από αυτές που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε ένα ιδιόκτητο. Το πρόβλημα αυτό γίνεται μεγαλύτερο όταν πρόκειται για ενοικιαζόμενα παλαιάς κατασκευής, κάποια στοιχείων των οποίων υποβαθμίζουν έντονα την γενική αισθητική τους.  

Όμως υπάρχουν αρκετών τύπων μη μόνιμες παρεμβάσεις ικανές να βελτιώσουν σημαντικά την αισθητική  όλων των χώρων.  

Αυτοκόλλητα πλακάκια τοίχου - δαπέδου

Από τις πιο πρακτικές και εύκολες λύσεις για να αντικατασταθούν είτε επιλεκτικά μεμονωμένα παλιά διακοσμητικά πλακάκια σε μπάνιο - κουζίνα, είτε και ολόκληρες σειρές πλακιδίων.

Πρόκειται για ανθεκτικά και πλενόμενα πλακάκια βινυλίου που διατίθενται στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και πολλές διαφορετικές διαστάσεις.

Η τοποθέτησή τους είναι ιδιαίτερα απλή και όταν αφαιρεθούν δεν αφήνουν σημάδια.


Κατάλληλης ποιότητας και μεγέθους τέτοια πλακάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε δάπεδα, για να καλυφθούν τυχόν σπασμένα πλακάκια, φθαρμένα παρκέ κλπ. 

Δείτε τα ενδεικτικά ΕΔΩ

Χρώμα κιμωλίας στις εσωτερικές πόρτες και τις ντουλάπες 

Οι εσωτερικές πόρτες σπιτιών παλιάς κατασκευής, όπως και αυτές στις εντοιχισμένες ντουλάπες, είναι πολύ συχνά ένα στοιχείο που υποβαθμίζει την συνολική αισθητική των χώρων. 

Αν λειτουργικά οι πόρτες είναι σε καλή κατάσταση ούτε το κιτρίνισμα, ούτε η ...λαδομπογιά με την οποία είναι ίσως βαμένες δεν είναι πλέον πρόβλημα. 

Εύκολα και ιδιαίτερα οικονομικά μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την όψη κάθε εσωτερικής πόρτας, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον σχεδιασμό της, χωρίς τρίψιμο ή άλλη προεργασία με χρώμα κιμωλίας. 

Tip: Σε πόρτες που διαθέτουν πλαίσια, εγκοπές κλπ χρησιμοποιείστε στα σημεία αυτά ένα μεταλλικό χρώμα κιμωλίας, το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Δείτε ΕΔΩ ένα τέτοιο παράδειγμα. 

Βάψιμο των ντουλαπιών κουζίνας

Με χρώμα κιμωλίας και χωρίς καμιά προεργασία μπορούν να αλλάξουν εντελώς όψη και αισθητική ακόμη και εντελώς "ντεμοντέ" σχεδιασμού ντουλάπια κουζίνας, ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής τους (ξύλο, βακελίτης, mdf κλπ) και το είδος χρώματος με το οποίο είναι βαμμένα (βερνίκι ξύλου, ρεπουλίνη, λούστρο κλπ)

Χρησιμοποιείστε απαλά ή πιο έντονα χρώματα, ανάλογα με το πόσο χρωματιστό προτιμάτε το τελικό αποτέλεσμα και βεβαίως μια τέτοια παρέμβαση μπορεί να αφορά και επιλεκτικά ορισμένα μόνο από τα πορτάκια των ντουλαπιών. 

Χρώμα στους τοίχους

Το χρώμα είναι, γενικά, ένα στοιχείο ικανό από μόνο του να ανανεώσει και να φρεσκάρει κάθε χώρο δημιουργώντας μια χαλαρή ή πιο έντονη αισθητικά ατμόσφαιρα. 

Επιλέξτε τα καταλληλότερα σημεία, ανάλογα με την γενική διαμόρφωση του σπιτιού, για να προσθέσετε εντυπωσιακά γεωμετρικά σχήματα δημιουργημένα στους τοίχους μόνο με ...χρώμα που προσθέτουν μια πολύ ιδιαίτερα πινελιά ειδικά σε νεανικούς χώρους, φοιτητικά σπίτια κλπ. 

Διακόπτες, μπρίζες, πόμολα

Από τις πιο συνηθισμένες διακοσμητικές ...πληγές σε παλιά σπίτια. 

Αφού φρεσκάρετε με χρώμα τοίχους και πόρτες μην αφήσετε αυτά τα στοιχεία, αν είναι παλιά και φθαρμένα, να υποβαθμίζουν την γενική εικόνα του χώρου. 

Στην αγορά θα βρείτε απλές και οικονομικές επιλογές για να αντικαταστήσετε διακόπτες, μπρίζες και πόμολα, χωρίς να εγκλωβίζεστε στην συνήθη λογική "μα δεν είναι το δικό μου σπίτι". Δεν παύει να είναι το σπίτι που εσείς και όχι ο ιδιοκτήτης ζείτε και επηρεάζεστε καθημερινά από την εικόνα των χώρων.  

Διάφανες λευκές ή μπεζ κουρτίνες 

Τα παλιά κουφώματα είναι επίσης ένα πολύ συχνό φαινόμενα σε ενοικιαζόμενα σπίτια παλαιάς κατασκευής. 

Ένας απλός και οικονομικός τρόπος για να ...κρύψετε μερικώς παλιά κουφώματα και να βελτιώσετε την γενική εικόνα του δωματίου που διαθέτει τέτοια παράθυρα - μπαλκονόπορτες είναι οι λεπτές-διάφανες κουρτίνες που επιτρέπουν στο φως να διαχέεται στον χώρο ακόμη και όταν αυτές είναι κλειστές. 

Διαφορετικά, με μια κουρτίνα από πιο χοντρό ύφασμα, αυτή θα πρέπει να παραμένει μονίμως ανοιχτή στην διάρκεια της ημέρας ...αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα το κούφωμα. 

Το λευκό - μπεζ είναι χρωματικά η πιο κατάλληλη επιλογή και ταιριαστό με κάθε χώρο. 
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ