2023-09-05 07:48:16
Φωτογραφία για Κώστας Πιστιόλας: Για τον Συνδυασμό «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» η υπόθεση Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, είναι πρώτη προτεραιότητα.
      Στο Πανεπιστήμιο, στο Αγρίνιο, βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα (04/09) ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» Κώστας Πιστιόλας, σε μια επίσκεψη με ιδιαίτερο «συμβολισμό».

Και αυτό διότι το θέμα του Πανεπιστημίου είναι στις προτεραιότητες του Προγράμματος του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά», για την ανάπτυξη της περιοχής και για να προσελκύσει το Αγρίνιο έρευνα και καινοτομία, με στόχο έναν πρότυπο έξυπνο Δήμο καινοτομίας, επιστήμης και επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Πιστιόλας κατά την επίσκεψή του στο άλλοτε Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, με τη συνοδεία υποψηφίων του Συνδυασμού, συναντήθηκε με μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό και ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, ενώ περιηγήθηκε στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Κώστας Πιστιόλας προέβη στην εξής δήλωση:

«Είμαι σήμερα εδώ γιατί έχω μια ιδιαίτερη σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην πόλη μας. Συγκεκριμένα, υπήρξα μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, το 2011 μέχρι το 2013.


Καταφέραμε τότε, το νέο-ιδρυθέν Πανεπιστήμιο να λειτουργήσει και να σταθεί στα πόδια του με επιτυχία, ως ανεξάρτητο ίδρυμα.

Τα χρόνια της σύντομης ανεξάρτητης λειτουργίας του το Πανεπιστήμιο αναπτύχθηκε με τη στελέχωση των ακαδημαϊκών Τμημάτων με μέλη ΔΕΠ και διοικητικό προσωπικό και την λειτουργία Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων σπουδών, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την ανάπτυξη κάμπους στο παλαιό αεροδρόμιο Αγρινίου.

Η πορεία του ανεξάρτητου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας διαγραφόταν αισιόδοξη και λαμπρή.

Όμως η Πολιτεία θυσίασε το ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, σε βάρος της ανάπτυξης του Νομού και ιδιαίτερα του Δήμου Αγρινίου.

Το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο έχει σχεδόν 40 χρόνια ιστορία και δεν πρόκειται να το αφήσουμε στην τύχη του.

Για όλους εμάς στο Συνδυασμό «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» η υπόθεση Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, είναι πρώτη προτεραιότητα, γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι είναι ο απαραίτητος πυλώνας που μαζί με το πλούσιο φυσικό μας περιβάλλον και την αγροτική οικονομία θα αποτελέσουν το μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας».

Τα μεγάλα προβλήματα του τόπου απαιτούν πρωτοβουλίες και συμπαράταξη πολιτικών δυνάμεων και φορέων, μαζί με την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας.

Και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε ακούραστα με πίστη στο σχέδιό μας».

 
 
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ