2023-09-07 08:19:54
Φωτογραφία για Η Microsoft κάνει πραγματικότητα την ευχή των χρηστών του Edge browser



 Όπως φαίνεται το feedback πολλών χρηστών πως ο Edge browser έχει αρχίσει να γίνεται 'bloated', υπερφορτωμένος δηλαδή με χαρακτηριστικά που ελάχιστοι χρησιμοποιούν, εισακούστηκε. Συγκεκριμένα, η νέα έκδοση 117 του προγράμματος περιήγησης της Microsoft που είναι προ-εγκατεστημένο στα Windows 10 και Windows 11, βρίσκεται πλέον σε δοκιμαστική beta μορφή και αντί να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά, όπως συμβαίνει συνήθως, αφαιρεί.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πέντε λειτουργίες που ελάχιστοι χρησιμοποιούσαν, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, πρόκειται να αφαιρεθούν. Ειδικότερα, η Microsoft θα ελαφρύνει το πρόγραμμα περιήγησης αφήνοντας εκτός την λειτουργία Math Solver που παρείχε τη δυνατότητα επίλυσης μαθηματικών τύπων, το Kids Mode, το Picture Dictionary, μια λειτουργία που  έδειχνε εικόνες ως παραπομπές σε συγκεκριμένες λέξεις όταν κάποιος χρησιμοποιούσε το Immersive Reader για την ανάγνωση κειμένων, καθώς και τα Citations και Grammar Tools.

Φυσικά, μιας και ο Edge χρησιμοποιεί πλέον και αυτός το Chromium, την ίδια δηλαδή τεχνολογία στην οποία βασίζεται ο με διαφορά δημοφιλέστερος browser της αγοράς, ο Chrome, η Microsoft προσπαθούσε να τον διαφοροποιήσει προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η πρακτική αυτή έφτασε στο σημείο που γύρισε μπούμερανγκ, με πολλούς να θεωρούν πως το πρόγραμμα υπερφορτώθηκε με πολλές αχρείαστες λειτουργίες. Αυτή ενδεχομένως, να είναι η αρχή ενός γενικότερου ξεκαθαρίσματος για το τι πρέπει εν τέλει να μείνει στον Edge και τι όχι



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ