2023-09-07 14:17:20
Φωτογραφία για Πόσο χρήσιμες θα είναι για τον τόπο μας οι εκλογές. Είναι ευθύνη δική μας....



         Μετά από το δημοσίευμα του ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS με τίτλο "Μεγάλο πρόβλημα για συνδυασμό που κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Ξηρομέρου. Δεν κατέθεσαν εγκαίρως το παράβολο συμμετοχής του συνδυασμού στις εκλογές!!!". Το οποίο αποτελούσε μεταφορά πληροφοριών από την περιοχή του Ξηρομέρου, οι οποίες αφορούσαν συζητήσεις, για συνδυασμό που είχε κάνει λάθος και μπορεί να είχε πρόβλημα με τη συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Υπήρξε δελτίο τύπου συνδυασμού το οποίο καταδίκαζε και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, "δόλιες ενέργειες, που αποβλέπουν στη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων στους πολίτες του Ξηρομέρου, με στόχο να πλήξουν και απαξιώσουν την Παράταξή μας." Σε συνέχεια τη σκυτάλη πήρε υποψήφιος της παράταξης ο οποίος καλούσε τη δικαιοσύνη να επέμβει και συγκεκριμένα με τα παρακάτω, "Πως δηλαδή, δημοσιοποιούνται στοιχεία, τα οποία μόνον το Πρωτοδικείο γνωρίζει και είναι το μόνο αρμόδιο να κοινοποιήσει και δημοσιοποιήσει, αλλά μόνο στις 10 Σεπτεμβρίου και όχι νωρίτερα;


Πως είναι δυνατόν η Παράταξη, την οποία πρωτίστως αφορά, τυχόν, πρόβλημα, να έχει άγνοια και να  πληροφορείται γι αυτό μέσα από τα τοπικά μπλογκς, και όχι από τις Αρμόδιες Κρατικές Αρχές;

Ποιοι είναι αυτοί, που υποκατέστησαν το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου και δημοσιοποιούν πληροφορίες, που δεν νομιμοποιούνται να δημοσιοποιούν;"

Συνεχίζοντας το άρθρο γνώμης με τα εξής, "Το θέμα, κατά τη ταπεινή μου άποψη είναι πολύ σοβαρό. Αγγίζει τα όρια πρωτοφανούς σκανδάλου, που πλήττει θεσμούς και Αρχές.

Εκτιμώ ότι η Δικαιοσύνη, αυτή τη φορά, θα διερευνήσει το όλο ζήτημα σε όλες τις λεπτομέρειες και διαστάσεις του και ότι θα πράξει τα δέοντα και-  εκ του Νόμου και του Συντάγματος - οριζόμενα.

Αν δούμε ακόμη και επέμβαση του Αρείου Πάγου, ας μην εκπλαγούμε."

Σε συνέχεια στο αγαπητό blog ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS υπήρξε η αναδημοσίευση υποψηφίου παράταξης με προσωπικά του δεδομένα, στα σχόλια που υπήρχαν το μέλος της παράταξης απαντούσε για τα θέματα τις παράταξης και έγραφε τα παρακάτω, σύμφωνα με την εικόνα:



Προτρέποντας τους δημότες, "Εμπιστευτείτε μας γιατί δεν κάνουμε μαύρη προπαγάνδα. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο...".

Συνεχίζοντας παρακάτω σε άλλη απάντηση, σύμφωνα με την εικόνα:



      Σήμερα 07 Σεπτέμβρη 2023 το αγαπητό blog ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS δημοσίευσε άρθρο με τιτλο, "ΟΥΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ" στο οποίο εξηγούσε σύμφωνα με πληροφορίες του ότι, δεν τίθεται θέμα νομιμότητας στη συμμετοχή του συνδυασμού ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ  στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, χρησιμοποιώντας το έμβλημα του συνδυασμού!!. Στο άρθρο πληροφορούσε για ενέργειες που θα πραγματοποιήσει ο συνδυασμός.

Στα σχόλια του άρθρου υπάρχει κάτι που γεννά ερωτηματικά και θα θέλαμε να το αναδείξουμε.

Στην πληθώρα σχολίων που υπάρχουν υπάρχει το εξής σχόλιο, "Μπορεί κάποιο απο τα κορυφαία στελέχη του συνδυασμού τα οποία δυστυχώς συνεχίζουν να αυτοσχεδιάζουν να μας διευκρινίσει σε ποιό σημείο της η εγκύκλιος αναφέρεται στην "πατάτα" που έκαναν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και όχι ένας - δυό από αυτούς όπως αρχίζουν να λένε τελευταία. Μπορεί κάποιο εκ των κορυφαίων στελεχών να βγεί επωνύμως και να μας διαβεβαιώσει ότι όλα είναι καλά καμωμένα;" και η απάντηση της συντακτικής ομάδας του αγαπητού blog Βελούτσα είναι, "Μας διαβεβαιωσαν οτι το θεμα με τα παραβολα εχει ξεκαθαριστει και δεν τιθεται πλεον ...Η αναφορα στην εγκυκλιο εχει να κανει με θεματα διαδικαστικα που προεκυψαν οπως οι υπερβασεις αριθμου υποψηφιων σε τοπικο ,αλλαγη αριθμου ταυτοτητων απο καποιους υποψηφιους κλπ τα οποια και ρυθμιζει η εγκυκλιος...Σε καθε περιπτωση κοντος ψαλμος αλληλουια την Κυριακη θα ξερουμε ολοι..."   

 

Από το παραπάνω εξάγουμε τα εξής συμπεράσματα,

 

Η συντακτική ομάδα του blog έχει απ΄ευθείας ενημέρωση εφόσον συνομολογείται ότι, "Μας διαβεβαιωσαν οτι το θεμα με τα παραβολα εχει ξεκαθαριστει και δεν τιθεται πλεον ..."

Γνωρίζει τα προβλήματα με την διαδικασία, που υπάρχουν στον συνδυασμό και ενημερώνει αναλόγως, "εχει να κανει με θεματα διαδικαστικα που προεκυψαν οπως οι υπερβασεις αριθμου υποψηφιων σε τοπικο ,αλλαγη αριθμου ταυτοτητων απο καποιους υποψηφιους κλπ."   

Ευτυχώς δεν γνωρίζει την απόφαση, "Σε καθε περιπτωση κοντος ψαλμος αλληλουια την Κυριακη θα ξερουμε ολοι..."

Το αγαπητό blog Βελούτσα είναι υπεύθυνο για την επικοινωνία του συνδυασμού, γεγονός είναι ότι η ανακήρυξη των συνδυασμών των υποψήφιων έχει ανατεθεί στα πολιτικά δικαστήρια, ως αρμοδιότητα διοικητικής φύσης, σύμφωνα με το άρθρο94, παρ.4 του Συντάγματος. Υπογραμμίζεται ότι, όπως  έχει ήδη κριθεί, η ανακήρυξη των συνδυασμών των υποψήφιων δημάρχων, δημοτικών συμβούλων κ.λπ. από δικαστικό όργανο(πολιτικό δικαστήριο) είναι πράξη με την οποία ασκείται πράγματι διοικητική λειτουργία  υπό τον τύπο δικαστικής απόφασης.

Για να κλείσουμε την σκέψη σχετικά με τα παραπάνω, δεν υπάρχει μυστικότητα της διαδικασίας, επιλεκτικές διαρροές οι πληθώρα σχολίων σε blog πιο σκοπό έχουν, την άποψη υποψήφιου "Αγγίζει τα όρια πρωτοφανούς σκανδάλου, που πλήττει θεσμούς και Αρχές." ξεχάστηκε.

Κλείνοντας με το ερώτημα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ;


ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ