2023-09-13 19:00:03
Φωτογραφία για Eurovision: H EBU συζητά σοβαρά τη μείωση του χρόνου μετάδοσης

Μπορεί η Eurovision του 2024 να απέχει ακόμη αρκετούς μήνες από σήμερα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι προετοιμασίες για τον μεγάλο μουσικό διαγωνισμό δεν έχουν ξεκινήσει στη Σουηδία. Οι 6 φορές νικητές του θεσμού θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, αφού η επόμενη διοργάνωση συμπίπτει με την 50η επέτειο από την πρώτη νίκη της χώρας το 1974 με τους ΑΒΒΑ.

Όπως έγινε γνωστό το προηγούμενο διάστημα, ο Christer Björkman επέστρεψε ως παραγωγός διαγωνισμού για τη Eurovision του 2024 και μαζί με τον παραγωγό του American Idol, Per Blankens, συμπληρώνουν τη βασική ομάδα για τη διοργάνωση στο Μάλμε.

Η σουηδική εφημερίδα Afronbladet με εκτενές ρεπορτάζ της τον περασμένο Ιούνιο αποκάλυψε πως η σουηδική παραγωγή, με επικεφαλής την Ebba Adielsson, σχεδίαζε να μειώσει τον χρόνο μετάδοσης του Μεγάλου Τελικού της Eurovision κατά μια ολόκληρη ώρα.

Η ίδια πηγή υποστηρίζει πως ο ίδιος ο Per Blankens επιβεβαίωσε ότι η περικοπή στη διάρκεια του σόου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του 2024.

«Μπορεί να υπάρχουν λόγοι για τους οποίους ο διαγωνισμός είναι τόσο μεγάλος, πρέπει να υπάρχει χρόνος για να συγκεντρωθούν και να οργανωθούν όλες οι ψήφοι του κοινού.

Αλλά θα είναι αργά για όσους ζουν στην Ανατολή και επίσης για εμάς που ζούμε στην κεντρική Ευρώπη, οπότε το πρόγραμμα έχει πιο πολλά να κερδίσει με το να γίνει πιο σύντομο, αλλά χωρίς να χρειαστεί βέβαια να το πετσοκόψουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά στην Aftonbladet.

Από την πλευρά του ο έτερος παραγωγός της Eurovision, Christer Björkman, σχολίασε:

«Έχουμε ένα τηλεοπτικό format που είναι πολύ καλό και πολλές από τις μεγάλες αλλαγές έγιναν το 2013 και το 2016 στην τονικότητα του και με την ψηφοφορία. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλές προσαρμογές αυτή τη στιγμή.

Αυτό που πρέπει να δουλέψουμε είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πιο αυστηρή και περιορισμένη μετάδοση, αποτελεσματική και καλή τηλεόραση που δεν απαιτεί πολύ χρόνο. Αυτός είναι το μεγάλο μας στοίχημα».

Υπενθυμίζεται πως ο 68ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις 7, 9 και 11 Μαΐου 2024, μετά τη δεύτερη νίκη της Loreen στο Λίβερπουλ με το κομμάτι “Tattoo”.



Πηγή: tvnea.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Ναυάγιο: Πότε θα προβληθεί;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Ναυάγιο: Πότε θα προβληθεί;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ